Смачний та забутий рецепт пиріжків з 60-х років
Простий рецепт приготування смачних та ароматних пиріжків.
Майже в кожної людини є спогади з дитинства про улюблену страву бабусі. Традиційна кухня 60-х років дещо відрізнялася від сучасної, адже кожна господиня додавала щось своє та вигадувала нові рецепти. Зараз у більшості це залишилося лише в пам’яті. Проте один з таких рецептів ще зберігся, і смачні пиріжки можна приготувати вдома.
Для того щоб зробити ароматні й смачні пиріжки, не потрібно багато дороговартісних інгредієнтів. Їхня унікальність полягає у збиванні яєць із часником, через що утворюється приємний запах під час випікання.
Рецепт часникових пиріжків
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г борошна,
- 2 яйця,
- 150 мл кефіру (можна замінити йогуртом),
- 5–6 зубчиків часнику,
- 1 ч. л. соди,
- 1 ч. л. солі,
- зелень за смаком,
- олія для смаження.
Спочатку збийте за допомогою блендера яйця з часником. Має вийти однорідна маса, до якої треба додати кефір, соду, сіль та зелень. Все добре перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Воно має вийти м’яким і не прилипати до рук. Присипте його борошном та розкатайте в коржик, товщина якого має бути близько 0,7 см. За допомогою склянки чи іншого предмета зробіть круглі заготовки. У каструлю налийте олію та обсмажуйте пиріжки з двох боків до золотистої скоринки. До пиріжків можна зробити соус або їсти їх самі.
Нагадуємо рецепт білкового салату, який можна їсти хоч перед сном — без шкоди для фігури.