Смачний та забутий рецепт пиріжків з 60-х років

Рецепт часникових пиріжків

Простий рецепт приготування смачних та ароматних пиріжків.

Майже в кожної людини є спогади з дитинства про улюблену страву бабусі. Традиційна кухня 60-х років дещо відрізнялася від сучасної, адже кожна господиня додавала щось своє та вигадувала нові рецепти. Зараз у більшості це залишилося лише в пам’яті. Проте один з таких рецептів ще зберігся, і смачні пиріжки можна приготувати вдома.

Для того щоб зробити ароматні й смачні пиріжки, не потрібно багато дороговартісних інгредієнтів. Їхня унікальність полягає у збиванні яєць із часником, через що утворюється приємний запах під час випікання.

Читайте також:
Рецепт заварного крему, який нагадає дитинство

Рецепт часникових пиріжків

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 150 мл кефіру (можна замінити йогуртом),
  • 5–6 зубчиків часнику,
  • 1 ч. л. соди,
  • 1 ч. л. солі,
  • зелень за смаком,
  • олія для смаження.

Спочатку збийте за допомогою блендера яйця з часником. Має вийти однорідна маса, до якої треба додати кефір, соду, сіль та зелень. Все добре перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Воно має вийти м’яким і не прилипати до рук. Присипте його борошном та розкатайте в коржик, товщина якого має бути близько 0,7 см. За допомогою склянки чи іншого предмета зробіть круглі заготовки. У каструлю налийте олію та обсмажуйте пиріжки з двох боків до золотистої скоринки. До пиріжків можна зробити соус або їсти їх самі.

Нагадуємо рецепт білкового салату, який можна їсти хоч перед сном — без шкоди для фігури.