Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим замінити крохмаль у випічці: 5 простих і доступних варіантів

Читайте, які продукти можна використати замість крохмалю у рецептах.

Є чимало страв, для приготування яких потрібен крохмаль. Він відіграє роль загусника, а також додається в деяких рецептах для випікання коржів або тіста. Існує кукурудзяний та картопляний крохмаль — і в залежності від рецепта використовується той чи інший. Але що робити, коли вдома немає цього інгредієнта?

Не поспішайте бігти в магазин — можливо, в вас уже є ідеальна альтернатива. Якщо, наприклад, у рецепті вказаний кукурудзяний крохмаль, а у вас є лише картопляний — сміливо використовуйте його. В інших випадках також знайдуться гідні замінники. Про них — далі в публікації.

Читайте також:
Чим замінити яйце у випічці: неочікувані альтернативи, про які ви б не здогадалися

Насіння льону (мелене) — чудовий замінник крохмалю у випічці. Це доступний продукт, а за ціною — вигідніший. 1 столова ложка меленого льону замінює 2 столові ложки крохмалю. Його потрібно попередньо змішати з водою, щоб отримати ефект загущення.

Яйце — ще один варіант заміни. Одне яйце приблизно відповідає 2 столовим ложкам крохмалю. Його можна використовувати у випічці, паніровці, котлетах тощо. Желатин або агар-агар — ідеально підходять для загущення соусів, начинок, желе.

Борошно (вівсяне, кукурудзяне, житнє, пшеничне) — якщо крохмалю немає, можна використати один із цих видів борошна. Воно стане хорошим загусником у соусах, рагу чи супах. Але майте на увазі: для киселів, кремів або пудингів борошно не підходить — краще шукати іншу альтернативу.

Раніше видання писало, чому яйця не можна класти тупим кінцем донизу та скільки часу їх можна зберігати.