Чи можна зберігати шоколад у холодильнику: відповідь експертів
Інформація про те, де краще зберігати шоколад та скільки він може стояти закритим і не псуватися.
Чимало людей вважають, що оскільки шоколад має властивість танути, то його краще відразу ставити у холодильник. Проте це не так, адже через деякий час ви можете побачити, як на ньому утворилися білі плями. Також шоколад втратить свій аромат та смак, бо вбере у себе запах їжі, що є у холодильнику.
Але є й інший випадок, коли треба ставити шоколад у холодильник. Буває так, що, прийшовши додому з магазину, шоколад розтопився. У такому випадку краще поставити його у холодне місце. І це може бути холодильник. Проте не залишайте його там надовго — 1 години буде достатньо.
Як правильно зберігати шоколад
Шоколадні вироби краще за все тримати у затемненому прохолодному місці. Зазвичай це шафа, де на нього не падатимуть прямі сонячні промені. Температура зберігання — 15–18 градусів. Якщо на шоколаді з’явилися білі плями, то не поспішайте його викидати — він ще не зіпсований. Це відбувається через різкі перепади температур, називається таке явище жирове посивіння.
Якщо відкрити плитку шоколаду, то термін її зберігання зменшується. Особливо, коли у шафі заводяться шкідники, що цілком можливо за теплої погоди. Також це стосується і холодильника. Як зберігати шоколад — вибір кожного, проте думки експертів незмінні: краще обирати темне і прохолодне місце, а не холодильник.
Нагадуємо, чому не треба викидати кавову гущу та куди її дівати.