Помилка на кухні: чи треба мити булгур перед приготуванням
Читайте, як правильно готувати булгур та чи дійсно його треба мити перед приготуванням.
Булгур — це корисна крупа, схожа на рис. Вона швидко вариться та має інший смак. Користь булгуру очевидна — він містить багато клітковини, заліза, калію, магнію. Зазвичай рис та гречку перед приготуванням господині завжди промивають під водою. Але чи треба це робити з булгуром?
Дискусій на цю тему було чимало, але досвідчені кулінари розвіяли міф і дали остаточну відповідь. Вже зараз можна точно сказати, що миття булгуру не потрібне, адже він уже оброблений, а іноді продається вже з готовими приправами.
Тож ми вже знаємо, що булгур не обов’язково мити, бо його обробляють гарячою водою ще під час виробництва. Тобто, він уже пройшов термічну обробку й готовий до приготування. Більше того — якщо ви хочете, щоб страва вийшла ароматнішою та смачнішою, краще булгур взагалі не мити. А щоб ще більше розкрити аромат, крупу можна трохи підсмажити на невеликій кількості олії перед варінням — буквально кілька хвилин.
Якщо ж дуже хочеться його промити, робіть це обережно: насипте булгур у сито, злегка обмийте під проточною водою, а потім обов’язково висушіть. Інакше каша буде не розсипчастою, а злипнеться.
Видання також писало, коли солити макарони — до чи після варіння.