Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помилка на кухні: чи треба мити булгур перед приготуванням

Читайте, як правильно готувати булгур та чи дійсно його треба мити перед приготуванням.

Булгур — це корисна крупа, схожа на рис. Вона швидко вариться та має інший смак. Користь булгуру очевидна — він містить багато клітковини, заліза, калію, магнію. Зазвичай рис та гречку перед приготуванням господині завжди промивають під водою. Але чи треба це робити з булгуром?

Дискусій на цю тему було чимало, але досвідчені кулінари розвіяли міф і дали остаточну відповідь. Вже зараз можна точно сказати, що миття булгуру не потрібне, адже він уже оброблений, а іноді продається вже з готовими приправами.

Читайте також:
Як правильно варити булгур та 3 поради, як зробити його смачнішим

Тож ми вже знаємо, що булгур не обов’язково мити, бо його обробляють гарячою водою ще під час виробництва. Тобто, він уже пройшов термічну обробку й готовий до приготування. Більше того — якщо ви хочете, щоб страва вийшла ароматнішою та смачнішою, краще булгур взагалі не мити. А щоб ще більше розкрити аромат, крупу можна трохи підсмажити на невеликій кількості олії перед варінням — буквально кілька хвилин.

Якщо ж дуже хочеться його промити, робіть це обережно: насипте булгур у сито, злегка обмийте під проточною водою, а потім обов’язково висушіть. Інакше каша буде не розсипчастою, а злипнеться.

Видання також писало, коли солити макарони — до чи після варіння.