Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Коли солити макарони — до чи після варіння: просте правило, яке змінює смак страви

Коли солити макарони — до чи після варіння: просте правило, яке змінює смак страви

Коли солити макарони

Інформація про те, коли краще додавати сіль у воду для макаронів і що від цього залежить.

Щоб приготувати макарони, не потрібно мати особливих здібностей. Потрібні лише вода та пачка макаронів. Проте багато хто задається питанням: «Коли треба солити воду для макаронів?» Дехто робить це одразу, коли лише наповнить каструлю водою, а хтось кладе сіль наприкінці.

ВІДЕО ДНЯ

Проте досвідчені кулінари раз і назавжди закрили це питання остаточною відповіддю. Насправді від часу соління води залежить смак страви. Також важлива кількість солі, яку ви додаєте. Щоб їжа не була прісною чи пересоленою, варто врахувати всі моменти.

Читайте також:
Чому макарони злипаються під час варіння і як цього легко уникнути
Реклама

Тож, якщо ви додасте сіль уже після того, як занурили макарони у воду, у цьому немає нічого поганого — за умови ретельного перемішування вона рівномірно розподілиться. Солити вже приготовані макарони — велика помилка, адже так приправа розподіляється нерівномірно, і смак буде прісним. Щоб цього уникнути, треба солити воду до закипання. Це оптимальний варіант. Таким чином макарони вберуть у себе сіль і вийдуть смачними.

Ще важливо додати кілька крапель олії, щоб макарони не злипалися. Олію слід додавати, коли вода закипить. Якщо ви не знаєте, скільки солі потрібно додавати у воду, запам’ятайте: приблизний розрахунок — 10 г солі на 1 л води. Не забувайте також постійно перемішувати страву, щоб вона не прилипала до дна.

Реклама

Нагадуємо, які продукти не треба мити перед приготуванням.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно