Коли солити макарони — до чи після варіння: просте правило, яке змінює смак страви

Інформація про те, коли краще додавати сіль у воду для макаронів і що від цього залежить.
Щоб приготувати макарони, не потрібно мати особливих здібностей. Потрібні лише вода та пачка макаронів. Проте багато хто задається питанням: «Коли треба солити воду для макаронів?» Дехто робить це одразу, коли лише наповнить каструлю водою, а хтось кладе сіль наприкінці.
ВІДЕО ДНЯПроте досвідчені кулінари раз і назавжди закрили це питання остаточною відповіддю. Насправді від часу соління води залежить смак страви. Також важлива кількість солі, яку ви додаєте. Щоб їжа не була прісною чи пересоленою, варто врахувати всі моменти.
РекламаТож, якщо ви додасте сіль уже після того, як занурили макарони у воду, у цьому немає нічого поганого — за умови ретельного перемішування вона рівномірно розподілиться. Солити вже приготовані макарони — велика помилка, адже так приправа розподіляється нерівномірно, і смак буде прісним. Щоб цього уникнути, треба солити воду до закипання. Це оптимальний варіант. Таким чином макарони вберуть у себе сіль і вийдуть смачними.
Ще важливо додати кілька крапель олії, щоб макарони не злипалися. Олію слід додавати, коли вода закипить. Якщо ви не знаєте, скільки солі потрібно додавати у воду, запам’ятайте: приблизний розрахунок — 10 г солі на 1 л води. Не забувайте також постійно перемішувати страву, щоб вона не прилипала до дна.
РекламаНагадуємо, які продукти не треба мити перед приготуванням.