Цей продукт до кави врятує від голоду і тривоги
Читайте, що найкраще підходить до ранкової кави як перекус, щоб не відчувати голод до обіду.
Ранок для багатьох — справжній ритуал, коли все починається із запашної чашки кави. Хтось любить пити звичайну чорну, а комусь до вподоби з молоком. У другому випадку ситість відчувається більше, але це оманливе відчуття, яке вже за годину минає.
Часто хочеться щось «погризти» під час цього процесу. У такому випадку не поспішайте робити калорійний бутерброд із ковбасою та сиром, адже є краща альтернатива. Нутріціологи запевняють: саме горіхи чудово засвоюються зранку і «вбивають» відчуття голоду. Також вони корисні для роботи мозку.
Це можуть бути волоські горіхи, лісові, мигдаль, фісташки чи кеш’ю. Справа в тому, що горіхи зменшують подразнення слизової оболонки шлунка, яке може виникати при вживанні кави натщесерце. Мозок таким чином запускається в активну роботу, і ви почуватиметесь бадьоро та з легкістю приступите до повсякденних справ.
У такому разі краще пити каву без молока чи вершків — просто чорну, а горішки мають бути несолоні. Тож якщо додати до кави трохи горішків, це може мати кілька приємних ефектів. По-перше, ви довше почуватиметесь ситими. По-друге, енергії вистачатиме надовго — без різких стрибків, як це часто буває після солодощів. До того ж, зменшиться ймовірність переїдання пізніше протягом дня. А ще — горішки допомагають трохи знизити рівень тривожності, тож загальне самопочуття може покращитись.
Нагадуємо, чашка якої кави зранку може продовжити життя.