Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ліниві пельмені: рецепт смачної страви

Як приготувати ліниві пельмені за стародавнім рецептом бабусі — читайте в публікації.

Іноді хочеться приготувати щось незвичне й смачне. Водночас не дуже хочеться проводити пів дня біля плити. У такому разі варто звернути увагу на давні та цікаві рецепти наших бабусь. Раніше люди теж вигадували оригінальні страви і втілювали їх у життя.

Одним із таких є ліниві пельмені. Це урізноманітнить ваш раціон, адже звичайні пельмені вже всі куштували й знають, як їх готувати. А ця страва для багатьох нова, до того ж вона має більш насичений смак, що може приємно здивувати ваших гостей і рідних.

Читайте також:
Додайте у фарш один інгредієнт: як правильно смажити котлети

Як зазвичай, усе починається з тіста, тому підготуйте такі інгредієнти:

  • 3 ст. борошна,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • 50 мл молока,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 ст. л. олії.

Усі інгредієнти додайте у велику миску та замісіть еластичне тісто. Воно не повинне липнути до столу, і з ним буде легко працювати. Розкачайте тісто тонко на столі, зверху викладіть фарш (можна взяти курячий або свинячий) та скрутіть у рулет. Далі рулет наріжте на невеликі шматочки.

На сковорідку додайте шматок вершкового масла й викладіть рулетики. Для приготування заливки візьміть 2 ст. л. сметани, трохи води, сіль. Вилийте цю суміш на сковорідку з рулетиками, зменште вогонь до мінімуму та тушкуйте 20 хвилин. Страва готова до споживання.

Замість цієї заливки також можна підсмажити цибулю і моркву, додати томатний соус та воду — і вилити це до лінивих пельменів. Такий варіант теж смачний і добре пасує до страви.

Раніше видання писало, як правильно варити пельмені і чому їх не можна кидати в окріп.