Додайте у фарш один інгредієнт: як правильно смажити котлети

Українці нерідко полюбляють готувати котлети на застілля або просто на обід чи вечерю. Але не кожна господиня знає, як правильно смажити котлети, щоб вони не пригоріли або не були сирі всередині.
Досвідчені господині мають свої рецепти і користуються різними лайфхаками, аби смак страви був неймовірним. У свою чергу досвідчені кулінари щедро діляться своїми порадами, тому цього разу розповімо про те, як правильно смажити котлети.
ВІДЕО ДНЯОдна з найбільш поширених помилок, яка впливає на смак і вигляд страви, — це неправильно підібрана температура. Якщо ви хочете смажити котлетки на сковорідці, то її спочатку треба добре розігріти. І тільки потім наливати в сковорідку олію. Далі слід зменшити вогонь і смажити котлети на середньому вогні. Коли на фарші з’явиться скоринка, то вогонь можна ще зменшити, а сковорідку накрити кришкою. Якщо цього не зробити, то є ризик, що всередині котлети будуть досить сирі і червоні, а скоринка згорить швидше, ніж страва встигне приготуватися.
Обсмажувати котлети з одного боку треба 2-3 хвилини. Якщо ж ви тушкуєте їх на маленькому вогні, то 4-5 хвилин з одного боку. Також є ще один варіант приготування — у духовці при температурі 180-200 градусів.
РекламаЩоб зрозуміти, що страва добре пропеклась, можна розрізати одну котлетку. Якщо м’ясо всередині біле і пропечене, то вона готова. Якщо ж червоне — ще ні.
РекламаДехто полюбляє панірувати котлети або в сухарях, або в борошні. Кулінари кажуть, що це затримує рідину всередині фаршу і страва виходить соковитою. Дехто ж панірувати котлети не любить. Але можна готувати і так, і так.
Проте є один лайфхак, про який мало хто знає. Для того, щоб котлети зі свинини виходили соковитими і м’якими, треба додати у фарш всього один інгредієнт — харчову соду. Але цей варіант підійде тільки у тому випадку, якщо ви будете смажити страву у сковорідці.
Додавати соду у фарш варто тоді, коли ж і спеції. У 500 г фаршу треба насипати всього пів чайної ложки харчової соди і добре все перемішати. Далі залишити на 30 хвилин, а потім можна починати готувати смакоту.
РекламаНагадаємо, раніше видання розповідало, як смажити рибу, щоб вона не пригоріла.