Як варити кукурудзу по-новому в молоці: рецепт за 20 хвилин, але з новим смаком
Цей рецепт, як варити молоду кукурудзу, підійде для поціновувачів солодких смаків. Адже варіння качанів відбуватиметься не у воді, а в молоці.
Абсолютна більшість людей знають, як та скільки варити кукурудзу у воді. На цей раз видання пропонує спробувати новинку — приготувати її у молоці. Цей рецепт легкий, але з одним нюансом.
Перше і головне — для приготування підійдуть тільки молоді стручки. Оптимальними є саме перші качани, із зернят який ще «йде молочко».
Готування у молоці та ще із додаванням масла робить смак овочу подвійно вершковим. Оскільки страва вийде більш калорійною, то вона краще втамовує голод.
Як варити кукурудзу в молоці
Перед тим як готувати кукурудзу в молоці, її слід очистити від листя та «вусиків» — на відміну від варіння у воді, ці частини не залишають. Для зручності качани можна розрізати на кілька частин.
Далі врахуйте, що молоко може «збігти», тому варити потрібно під пильним наглядом і на повільному вогні.
На 2-3 літри молока знадобиться 5 очищених качанів, 1 ст. ложка вершкового масла та сіль. Кукурудзу потрібно добре промити, обрізати кінчики й занурити в каструлю з молоком. Рідину нагрівають до гарячого стану, але не доводять до кипіння. Варити слід на дуже слабкому вогні приблизно 20 хвилин. Готові качани можна посолити та змастити маслом перед подачею.
Є ще така варіація цього рецепта:
- спочатку качани варити у воді орієнтовно 10 хвилин,
- далі перекласти їх у молоко й варити до повної готовності.
Раніше видання розповідало, чим корисна варена кукурудза та чи можна її багато їсти.