Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як приготувати варення з яблук: рецепт складається лише із двох інгредієнтів

Як приготувати варення з яблук: рецепт складається лише із двох інгредієнтів

Яблучне варення чудово смакуватиме і восени, і взимку. Його можна додавати до млинців, панкейків, різної випічки. Тому публікуємо рецепт варення з яблук, який нагадає вам смак дитинства.

Цей рецепт доволі простий. Не потрібно йти в магазин і купувати багато продуктів, адже рецепт складається тільки з двох інгредієнтів — яблук та цукру.

Для приготування знадобиться 2 кг яблук сорту білий налив та один кілограм цукру. Але врахуйте, що кількість інгредієнтів, зазначена у цьому рецепті, розрахована на дві півлітрові баночки. Відповідно, якщо хочете приготувати більше варення, то треба пропорційно збільшувати кількість інгредієнтів.

Читайте також:
В’ялені помідори в духовці: простий рецепт

Варення з яблук дольками — рецепт

Перш за все потрібно помити яблука, очистити їх від шкірки та насіннєвої коробки, а потім нарізати фрукти дольками, але не надто великими.

Яблука треба перекласти у каструлю. Проте обирайте таку, яка має міцне та товсте дно. Яблука у каструлі потрібно засипати цукром і залишити так на 3-4 години, аби фрукти пустили сік.

Після цього каструлю треба поставити на вогонь і варити на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли маса закипить, то варити варення треба ще 5-6 хвилин, а далі зняти його з вогню.

Потім яблучне варення слід залишити у каструлі приблизно на 4 години, до повного його охолодження. Коли воно охолоне, то каструлю знову треба поставити на вогонь. Далі — довести до кипіння і знову варити ще кілька хвилин. Потім знову залишити охолоджуватись.

Через 4 години процедуру треба повторити втретє. Готове варення з яблук потрібно розлити по стерилізованих банках і закрити кришками.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати домашній томатний сік.