В’ялені помідори в духовці: простий рецепт

В’ялені помідори — це смачний делікатес, який родом із Італії. Але цей смаколик полюбляють далеко за її межами. Зокрема, і в Україні. Тому публікуємо рецепт в’ялених помідорів у духовці.
Звісно, найкраще готувати такі томати у спеціальній сушарці, але далеко не у всіх вдома є така побутова техніка. Тому розповімо, як приготувати в’ялені помідори у духовці з конвекцією. Повірте, смак вас приємно здивує.
ВІДЕО ДНЯОдразу зазначимо, що кількість інгредієнтів, зазначена у рецепті, розрахована на три баночки по 250 мл.
РекламаДля приготування в’ялених томатів потрібні такі інгредієнти:
- 2,2 кг помідорів сорту сливка;
- 7-9 зубчиків часнику;
- 0,5 ч. л. чебрецю;
- 0,5 ч. л. орегано;
- 0,5 ч. л. розмарину;
- 0,5 ч. л. сушеного базиліку;
- сіль та цукор за смаком;
- 300-350 мл олії.
В’ялені помідори в духовці — рецепт
Спочатку потрібно помити помідори, розрізати навпіл і викласти томати зрізом догори на деко, встелене пергаментом. Можна розміщувати помідори доволі близько одне до одного, адже вони зменшаться в розмірі.
Зверху нарізані помідори треба посолити, поцукрити і поставити деко у розігріту духовку. Сушити томати потрібно довго, приблизно 11-12 годин.
Перші 4 години готувати в’ялені томати при температурі 110 градусів. У духовці треба включити режим верх/низ із конвекцією. Далі температуру слід зменшити до 90 градусів і готувати ще 4 години. А решту часу — при температурі 70-75 градусів. Під час приготування важливо слідкувати, щоб помідори не підгорали.
Коли помідори приготуються, то треба перекласти їх у миску. Далі нарізати часник на пластинки. Змішати разом усі спеції, додати часник і спеції у ємність до томатів і ретельно перемішати.
Томати треба розподілити по стерилізованим банкам. Далі підігріти олію до 70 градусів і залити нею помідори в банках. Далі щільно закрутити кришки і все — готово. Такі в’ялені помідори можна зберігати в холодильнику місяцями.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт борщової заправки на зиму з томатною пастою.