• Головна
  • Поради
  • Рецепт квашених баклажанів з часником: скільки варити, щоб вони не «розлізлись»

Рецепт квашених баклажанів з часником: скільки варити, щоб вони не «розлізлись»

Як приготувати смачну осінню закуску — публікуємо рецепт квашених баклажанів з часником.

Серед різноманіття рецептів квашених баклажанів легко розгубитися. Одні радять смажити, інші — відразу закладати на просолювання, а хтось радить обійтися без відварювання.

Проте існує перевірений часом спосіб, який використовували ще господині минулих поколінь. Його суть — у правильній підготовці баклажанів перед заквашуванням.

Читайте також:
Як приготувати смачні мариновані сливи до м’яса: рецепт на 5 кг

Важливим моментом є вибір термічної обробки. Баклажани можна:

  • відварити у підсоленій воді (до 20 хвилин),
  • запекти у духовці (до 30 хвилин),
  • або ж скористатися мікрохвильовкою (7-8 хвилин).

Готовність визначають за простою ознакою: якщо овоч легко проколюється сірником — час знімати з вогню чи витягати з печі.

Як квасити баклажани

Після варіння баклажани злегка віджимають, щоб прибрати зайву рідину та гіркоту, а потім заливають спеціальним розсолом. Якщо запікали, то віджимати не потрібно.

Для розсолу використовують воду, сіль, лавровий лист, перець горошком і коріандр (за бажанням). Зваріть його та дайте остигнути до теплого стану.

Обов’язковий етап — нашпигування баклажанів часником (по 1-2 зубчики на кожен плід).

Процес заквашування баклажанів

Процес ферментації триває не менше двох тижнів. Готові квашені баклажани подають із соняшниковою олією, свіжою цибулею та зеленню, найчастіше з відвареною картоплею.

Насамкінець опублікуємо обсяг інгредієнтів для приготування однієї порції. Для розсолу:

  • літр чистої води,
  • столова ложка-півтори солі,
  • 1-2 лаврові листки,
  • 6 горошин чорного перцю.

Раніше видання публікувало рецепт аджики на зиму з помідорів та яблук.