Аджика на зиму з помідорів та яблук: простий рецепт смачної заготовки

Рецепт аджики на зиму господині активно шукають в інтернеті. Ми також опублікуємо рецепт і розповімо, як приготувати аджику з помідорів, яка смакуватиме і вам, і вашим гостям.
Процес приготування доволі легкий. А інгредієнти, які знадобляться, можна легко знайти на ринку чи в магазині. Або ж на власному городі.
ВІДЕО ДНЯДомашня аджика чудово смакуватиме взимку і підкреслить смак інших страв, наприклад, запеченого мʼяса. Або ж можна намастити нею хлібчик і так смакувати.
Отож для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- помідори — 2,5 кг;
- солодкий перець — 1 кг;
- яблука — 1 кг;
- морква — 1 кг;
- гіркий перець — 100 г;
- оцет 6% — 1 склянка;
- цукор — 1 склянка;
- подрібнений часничок — 200 г;
- сіль — четвертина склянки;
- соняшникова олія — 1 склянка.
Зазначимо, що така кількість інгредієнтів розрахована на кілька невеликих баночок. Якщо бажаєте приготувати більше заготовок на зиму, то слід збільшити кількість інгредієнтів.
Аджика з помідорів з яблуками — рецепт
Спочатку треба підготувати всі овочі та яблука. Їх потрібно ретельно помити і почистити.
Далі слід нарізати яблука, 2 види перцю, помідори та моркву. Потім ці інгредієнти треба пропустити через м’ясорубку, використовуючи велику або середню насадку.
Отриману масу слід перекласти у каструлю, поставити її на середній вогонь і довести до кипіння. Скільки варити аджику? Коли вона закипить, вогонь треба зменшити і варити на маленькому вогні впродовж години.
Коли аджика з помідорів приготувалась, каструлю треба зняти з вогню і залишити охолонути. Коли маса в каструлі охолоне, туди треба додати цукор, подрібнений часник, сіль, олію та оцет і добре все перемішати.
Далі готову суміш потрібно розкласти у стерилізовані баночки і закатати кришками. І все — аджика з помідорів та яблук готова.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати варення з яблук.