Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Аджика на зиму з помідорів та яблук: простий рецепт смачної заготовки

Аджика на зиму з помідорів та яблук: простий рецепт смачної заготовки

Рецепт аджики на зиму

Рецепт аджики на зиму господині активно шукають в інтернеті. Ми також опублікуємо рецепт і розповімо, як приготувати аджику з помідорів, яка смакуватиме і вам, і вашим гостям.

Процес приготування доволі легкий. А інгредієнти, які знадобляться, можна легко знайти на ринку чи в магазині. Або ж на власному городі.

ВІДЕО ДНЯ

Домашня аджика чудово смакуватиме взимку і підкреслить смак інших страв, наприклад, запеченого мʼяса. Або ж можна намастити нею хлібчик і так смакувати.

Читайте також:
В’ялені помідори в духовці: простий рецепт
Реклама

Отож для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • помідори — 2,5 кг;
  • солодкий перець — 1 кг;
  • яблука — 1 кг;
  • морква — 1 кг;
  • гіркий перець — 100 г;
  • оцет 6% — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • подрібнений часничок — 200 г;
  • сіль — четвертина склянки;
  • соняшникова олія — 1 склянка.

Зазначимо, що така кількість інгредієнтів розрахована на кілька невеликих баночок. Якщо бажаєте приготувати більше заготовок на зиму, то слід збільшити кількість інгредієнтів.

Аджика з помідорів з яблуками — рецепт

Спочатку треба підготувати всі овочі та яблука. Їх потрібно ретельно помити і почистити.

Далі слід нарізати яблука, 2 види перцю, помідори та моркву. Потім ці інгредієнти треба пропустити через м’ясорубку, використовуючи велику або середню насадку.

Отриману масу слід перекласти у каструлю, поставити її на середній вогонь і довести до кипіння. Скільки варити аджику? Коли вона закипить, вогонь треба зменшити і варити на маленькому вогні впродовж години.

Коли аджика з помідорів приготувалась, каструлю треба зняти з вогню і залишити охолонути. Коли маса в каструлі охолоне, туди треба додати цукор, подрібнений часник, сіль, олію та оцет і добре все перемішати.

Далі готову суміш потрібно розкласти у стерилізовані баночки і закатати кришками. І все — аджика з помідорів та яблук готова.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати варення з яблук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно