Як приготувати смачні мариновані сливи до м’яса: рецепт на 5 кг

Не тільки влітку господині займаються консервацією, але і восени. Зараз саме час приготувати мариновані сливи до м’яса. Тому публікуємо рецепт.
Рецептом маринованих слив, які ідеально доповнять м’ясні страви, поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Сливи чудово поєднуються із смаженою або ж запеченою свининою, яловичиною та птицею. Мариновані сливи мають солодкувато-пряний смак із легенькою кислинкою. Тому із м’ясними стравами поєднання вийде прекрасне.
ВІДЕО ДНЯДля консервації найкраще обирати не надто стиглі сливи. Натомість не варто брати плоди, які мають ознаки пошкодження. До речі, у цьому рецепті кісточки зі слив діставати не потрібно.
РекламаДля приготування знадобляться такі інгредієнти:
- сливи — 5 кг;
- цукор — 2 кг;
- вода — 4 л;
- сіль — 3 ст. л.;
- чорний перець — 30 горошинок;
- духмяний перець — 30 горошинок;
- часник — 10 зубчиків;
- м’ята — 2 пучки;
- корінь імбиру — 100 г;
- яблучний оцет 6% — 260 мл.
Додамо, що із такої кількості інгредієнтів вийде близько 5 літрових баночок консервації.
Мариновані сливи до м’яса — рецепт на 5 кг
Процес приготування доволі легкий і займе близько години. Першим кроком є підготовка слив. Їх треба перебрати і добре помити. Кісточки зі слив діставати не треба, що значно економить час. Натомість потрібно зробити зубочисткою або ножем по 2-3 проколи в кожній сливці.
Далі фрукти треба викласти у велику каструлю і залити чистою водою так, аби вона повністю покрила сливи. Додати цукор, сіль, духмяний та чорний перець. Цю суміш треба довести до кипіння, а далі проварити ще близько 10-12 хвилин.
Потім до слив слід додати розчавлені зубчики часнику, яблучний оцет, натертий на тертці корінь імбиру, подрібнену м’яту. Далі суміш треба проварити впродовж 3 хвилин.
Останній етап приготування — це викласти отриману сливову масу у стерилізовані банки і щільно закрити стерилізованими кришками.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати варення з яблук.