• Головна
  • Поради
  • Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо

Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо

Що приготувати з болгарського перцю, якщо його багато, а лечо вже немає сил їсти. Підготували цікавий рецепт, який урізноманітнить раціон.

Фото: ілюстративне

Восени, коли є багато болгарського перцю та помідорів, зазвичай готують лечо. Ну ще фарширований перець. Але свій раціон можна урізноманітнити. Наприклад, у болгарській кухні є така страва, як Чушка бюрек. Вона виглядає дуже апетитно і готується доволі легко.

Назва походить від слова «чушки» — болгарською «перець» та «бюрек» — несолодка випічка з начинкою, відома в багатьох кухнях Балкан. Основою страви є запечені солодкі перці, наповнені сирною начинкою.

Читайте також:
Аджика на зиму з помідорів та яблук: простий рецепт смачної заготовки

Для початку підготуйте інгредієнти:

  • 8 солодких болгарських перців,
  • 250 г бринзи (можна замінити кисломолочним сиром),
  • 1 пучок укропа,
  • 4 зуб. часнику,
  • 3 курячі яйця,
  • 1 помідор,
  • третину склянки муки,
  • половина склянки сухарів,
  • олію для смаження,
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Рецепт страви

  1. Спочатку запечіть перець. Його можна підсмажити над відкритим вогнем або запекти в духовці до м’якості. Після цього його занурюють у холодну воду — так легше зняти шкірку. Для більш виразного смаку можна залишити невелику частину підпаленого шару. Акуратно зрізати верхівку з плодоніжкою.
  2. Розімніть сир, додайте нарізаний кріп і очищений від шкірки та насіння помідор, порізаний кубиками. Приправте чорним перцем.
  3. Додайте яйце.
  4. Наповніть підготовлені перці сирною сумішшю. Для рівномірного обсмажування бажано надати плоску форму товщиною до 3 см.
  5. Підготуйте три миски: з борошном, збитим яйцем і сухарями. Кожен фарширований перець обваляйте послідовно у борошні, яйці та сухарях, щоб утворити щільний захисний шар.
  6. На розігрітій сковороді з олією швидко обсмажте перці до золотистої скоринки. Важливо підтримувати високу температуру.

Страву подають гарячою, прикрасивши зеленню.

Раніше видання розповідало, як приготувати домашній томатний сік.