Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо
Що приготувати з болгарського перцю, якщо його багато, а лечо вже немає сил їсти. Підготували цікавий рецепт, який урізноманітнить раціон.
Восени, коли є багато болгарського перцю та помідорів, зазвичай готують лечо. Ну ще фарширований перець. Але свій раціон можна урізноманітнити. Наприклад, у болгарській кухні є така страва, як Чушка бюрек. Вона виглядає дуже апетитно і готується доволі легко.
Назва походить від слова «чушки» — болгарською «перець» та «бюрек» — несолодка випічка з начинкою, відома в багатьох кухнях Балкан. Основою страви є запечені солодкі перці, наповнені сирною начинкою.
Для початку підготуйте інгредієнти:
- 8 солодких болгарських перців,
- 250 г бринзи (можна замінити кисломолочним сиром),
- 1 пучок укропа,
- 4 зуб. часнику,
- 3 курячі яйця,
- 1 помідор,
- третину склянки муки,
- половина склянки сухарів,
- олію для смаження,
- сіль та чорний мелений перець за смаком.
Рецепт страви
- Спочатку запечіть перець. Його можна підсмажити над відкритим вогнем або запекти в духовці до м’якості. Після цього його занурюють у холодну воду — так легше зняти шкірку. Для більш виразного смаку можна залишити невелику частину підпаленого шару. Акуратно зрізати верхівку з плодоніжкою.
- Розімніть сир, додайте нарізаний кріп і очищений від шкірки та насіння помідор, порізаний кубиками. Приправте чорним перцем.
- Додайте яйце.
- Наповніть підготовлені перці сирною сумішшю. Для рівномірного обсмажування бажано надати плоску форму товщиною до 3 см.
- Підготуйте три миски: з борошном, збитим яйцем і сухарями. Кожен фарширований перець обваляйте послідовно у борошні, яйці та сухарях, щоб утворити щільний захисний шар.
- На розігрітій сковороді з олією швидко обсмажте перці до золотистої скоринки. Важливо підтримувати високу температуру.
Страву подають гарячою, прикрасивши зеленню.
Раніше видання розповідало, як приготувати домашній томатний сік.