• Головна
  • Поради
  • Як приготувати зігріваючий томатний крем-суп за простим рецептом

Як приготувати зігріваючий томатний крем-суп за простим рецептом

Як приготувати зігріваючий томатний крем-суп за простим рецептом
Фото: Мега Кулінар

Восени, коли вдосталь вродило помідорів, можна приготувати смачний томатний крем-суп. Подаємо рецепт та покроково розповідаємо, як його зварити.

Цей крем-суп не тільки зігріває, він ще є доволі ситним. З інших переваг — можна додати улюблені спеції та зробити його гострішим, трохи пряним або взагалі легким. Тобто, він варіативний.

Для приготування потрібні найпростіші інгредієнти:

  • 300 грамів помідорів,
  • 1 цибуля,
  • 20 грамів оливкової олії,
  • сіль та мелений перець за смаком,
  • інші спеції за смаком,
  • зелень.

Обов’язковою умовою для рецепта потрібно вибирати великі м’ясисті помідори. Якщо брати малі, то ви потратите багато часу на очищення шкірки. Та і суп не буде таким смачним.

Читайте також:
Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо

Рецепт томатного крем-супу

  1. Зверху на помідорах зробіть два глибокі надрізи (навхрест). Складіть їх у миску та залийте кип’ятком. Вони мають постояти лише 1 хвилину, потім вилийте на них холодну воду. Такий трюк дасть змогу легко зняти шкірку.
  2. Очистьте також серцевину томатів.
  3. Наріжте дрібними кубиками.
  4. Почистьте та дрібно наріжте цибулю.
  5. На маленькому вогні у каструлі пасеруйте цибулю з оливковою олією до прозорості.
  6. Вкиньте томати та томіть їх на середньому вогні (поки не почне випаровуватись волога).
  7. Додайте сіль та перець, влийте півтора літра кип’яченої води. Саме на цьому етапі скуштуйте його, якщо кислуватий — всипте трішки цукру. Суп повинен варитись 15 хвилин.
  8. За 5 хвилин до готовності додайте спеції за смаком. Це можуть бути прованські трави чи орегано.
  9. Обережно перелийте суп у чашу блендера та перекрутіть його.
  10. Він готовий до споживання. Можна подавати із зеленню.

Раніше видання повідомляло, як приготувати аджику з яблуками на зиму.