Як приготувати зігріваючий томатний крем-суп за простим рецептом

Восени, коли вдосталь вродило помідорів, можна приготувати смачний томатний крем-суп. Подаємо рецепт та покроково розповідаємо, як його зварити.
Цей крем-суп не тільки зігріває, він ще є доволі ситним. З інших переваг — можна додати улюблені спеції та зробити його гострішим, трохи пряним або взагалі легким. Тобто, він варіативний.
Для приготування потрібні найпростіші інгредієнти:
- 300 грамів помідорів,
- 1 цибуля,
- 20 грамів оливкової олії,
- сіль та мелений перець за смаком,
- інші спеції за смаком,
- зелень.
Обов’язковою умовою для рецепта потрібно вибирати великі м’ясисті помідори. Якщо брати малі, то ви потратите багато часу на очищення шкірки. Та і суп не буде таким смачним.
Рецепт томатного крем-супу
- Зверху на помідорах зробіть два глибокі надрізи (навхрест). Складіть їх у миску та залийте кип’ятком. Вони мають постояти лише 1 хвилину, потім вилийте на них холодну воду. Такий трюк дасть змогу легко зняти шкірку.
- Очистьте також серцевину томатів.
- Наріжте дрібними кубиками.
- Почистьте та дрібно наріжте цибулю.
- На маленькому вогні у каструлі пасеруйте цибулю з оливковою олією до прозорості.
- Вкиньте томати та томіть їх на середньому вогні (поки не почне випаровуватись волога).
- Додайте сіль та перець, влийте півтора літра кип’яченої води. Саме на цьому етапі скуштуйте його, якщо кислуватий — всипте трішки цукру. Суп повинен варитись 15 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додайте спеції за смаком. Це можуть бути прованські трави чи орегано.
- Обережно перелийте суп у чашу блендера та перекрутіть його.
- Він готовий до споживання. Можна подавати із зеленню.
Раніше видання повідомляло, як приготувати аджику з яблуками на зиму.