Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо

Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо

Якщо маєте багато перцю: яку оригінальну страву ще приготувати, крім лечо
Фото: ілюстративне

Що приготувати з болгарського перцю, якщо його багато, а лечо вже немає сил їсти. Підготували цікавий рецепт, який урізноманітнить раціон.

Восени, коли є багато болгарського перцю та помідорів, зазвичай готують лечо. Ну ще фарширований перець. Але свій раціон можна урізноманітнити. Наприклад, у болгарській кухні є така страва, як Чушка бюрек. Вона виглядає дуже апетитно і готується доволі легко.

ВІДЕО ДНЯ

Назва походить від слова «чушки» — болгарською «перець» та «бюрек» — несолодка випічка з начинкою, відома в багатьох кухнях Балкан. Основою страви є запечені солодкі перці, наповнені сирною начинкою.

Читайте також:
Аджика на зиму з помідорів та яблук: простий рецепт смачної заготовки
Реклама

Для початку підготуйте інгредієнти:

  • 8 солодких болгарських перців,
  • 250 г бринзи (можна замінити кисломолочним сиром),
  • 1 пучок укропа,
  • 4 зуб. часнику,
  • 3 курячі яйця,
  • 1 помідор,
  • третину склянки муки,
  • половина склянки сухарів,
  • олію для смаження,
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Рецепт страви

  1. Спочатку запечіть перець. Його можна підсмажити над відкритим вогнем або запекти в духовці до м’якості. Після цього його занурюють у холодну воду — так легше зняти шкірку. Для більш виразного смаку можна залишити невелику частину підпаленого шару. Акуратно зрізати верхівку з плодоніжкою.
  2. Розімніть сир, додайте нарізаний кріп і очищений від шкірки та насіння помідор, порізаний кубиками. Приправте чорним перцем.
  3. Додайте яйце.
  4. Наповніть підготовлені перці сирною сумішшю. Для рівномірного обсмажування бажано надати плоску форму товщиною до 3 см.
  5. Підготуйте три миски: з борошном, збитим яйцем і сухарями. Кожен фарширований перець обваляйте послідовно у борошні, яйці та сухарях, щоб утворити щільний захисний шар.
  6. На розігрітій сковороді з олією швидко обсмажте перці до золотистої скоринки. Важливо підтримувати високу температуру.

Страву подають гарячою, прикрасивши зеленню.

Раніше видання розповідало, як приготувати домашній томатний сік.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно