• Головна
  • Поради
  • Як приготувати мариновані опеньки на зиму та універсальний рецепт маринаду

Як приготувати мариновані опеньки на зиму та універсальний рецепт маринаду

Як приготувати мариновані опеньки на зиму та універсальний рецепт маринаду
Фото: Полісянка

У приготуванні маринованих опеньків головним є маринад. Саме від його смаку і залежить смачність популярної закуски. Подаємо універсальний рецепт приготування опеньків на зиму.

З початком грибного сезону восени особливо популярними стають рецепти маринованих опеньків. Це одна з найулюбленіших закусок, яку можна приготувати навіть без досвіду консервування.

Перед початком маринування гриби необхідно ретельно перебрати: видалити зіпсовані або пошкоджені екземпляри, а решту промити кілька разів під проточною водою. Важливо, щоб на них не залишилось листя та бруду.

Читайте також:
На Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні — рецепт

Є загальна порада — під час варіння варто додати у воду трохи лимонної кислоти. Це допоможе зберегти світлий колір грибів.

Інгредієнти:

  • опеньки — 1 кілограм,
  • вода — 1 літр,
  • сіль — 2 столові ложки,
  • цукор — 2 столові ложки,
  • суміш перців горошком — 10-15 шт.,
  • лавровий лист — 1 шт.,
  • оцет — 75 грамів.

Рецепт, як приготувати мариновані опеньки

  1. Перебрані гриби потрібно промити у воді, змінюючи її тричі.
  2. Потім слід опустити опеньки в киплячу воду, довести до кипіння та варити 15 хвилин. Далі злити воду й знову промити гриби.
  3. Повторно залити гриби окропом і варити ще 30 хвилин. Після готовності відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
  4. Готуємо маринад. У каструлю налийте 1 літр води, додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист і оцет. Добре перемішайте. Доведіть маринад до кипіння, покладіть у нього гриби та варіть 15 хвилин. За потреби можна скоригувати смак, додавши сіль.
  5. Гарячі гриби разом із маринадом потрібно обережно розкласти по стерилізованих банках. Зазвичай із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно дві півлітрові банки.
  6. Закатати або щільно закрити кришками. Після охолодження банки перемістити в холодильник чи льох.

Раніше Євген Клопотенко розповів, як зробити картопляне пюре смачнішим.