Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді стартував конкурс піаністів імені Дезидерія Задора

На честь Дезидерія Задора – видатного піаніста, композитора, заслуженого діяча мистецтв України, органіста, диригента, педагога, першого директора Ужгородського музичного училища в обласному центрі Закарпаття впродовж 22-25 березня вже вдруге проходитиме відкритий конкурс піаністів.

Участь у ньому бере талановита молодь з 10 областей України та гості з Угорщини, Словаччини, США. Слухачі матимуть унікальну нагоду ознайомитися з виконавськими фортепіанними школами не тільки окремих регіонів нашої країни, а також з досвідом виконавських шкіл країн, учасники яких будуть змагатися у конкурсі.

Читайте також:
Юний мукачівський вокаліст здобув перемогу на Міжнародному вокальному фестивалі-конкурсі

Вчора на урочистому відкритті конкурсу в обласній філармонії присутніх, учасників та членів високопрофесійного журі вітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, заступник директора департаменту культури Закарпатської ОДА Ілдико Молнар.

Конкурс спрямований на виявлення та підтримку музично обдарованої і талановитої молоді. Це не тільки творче змагання, а й форум педагогів різних поколінь, обмін досвідом, накреслення перспектив подальшого розвитку музичної культури нашого краю, популяризація професійної музики, української музичної спадщини, якій самовіддано служив Дезидерій Задор.