Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові відбудеться міжнародний фестиваль вина

Стартує міжнародний захід 6 березня і триватиме три дні. Крім закарпатських, у ньому братимуть участь винороби з Угорщини та Румунії.

Загалом очікують на 40 виробників, які представлять свої найкращі доробки.

На гостей фесту чекають і кілька нововведнь. Уперше відвідувачі матимуть можливість безкоштовно продегустувати напої усіх виноробів, але виключно у скляній тарі. Організатори підготували необхідну кількість скляних винних келихів, які можна буде придбати в кожній ятці за собівартістю.

За словами керівника ордену святого Венцела – основних господарів свята, магістра Ласло Надя, вирішили застосувати такий підхід насамперед з екологічних міркувань. Адже до цього часу на подібних заходах використовувались тисячі пластикових стаканів.

Читайте також:
Наїлися від пуза і розважились: як закарпатці відгуляли на «Ужгородській палачінті»

"У скляних бокалах краще пізнається винний букет, розкриваються його смакові якості, – каже Ласло Надь. – Хто ж не забажає забрати на пам’ять келихи додому, той може здати їх у спеціальних приймальних пунктах за півціни".

Ще одна родзинка фесту – протягом двох днів один із членів ордену виготовлятиме на місці дубові бочки для вина, які теж можна буде придбати. Розширюється і діапазон вин, представлених на конкурс.

"Якщо раніше журі розглядало лише білі та сухі напої, – ділиться з нашим виданням голова дегустаційної комісії Шандор Якоб, – то нині оцінюватимемо й ординарні, витримки різних років, сухі, напівсухі, напівсолодкі та десертні вина".

Попри все це, у програмі свята марш-парад членів лицарського ордену, хода мажоретів, концертно-розважальна програма. Прийматимуть також нових "володарів" символічної мантії, за результатами дегустації нагороджуватимуть кращих виноробів. На дітей чекають різні розваги, каруселі.

Будуть також традиційні закарпатські та угорські страви, смаколики, працюватиме ярмарок.