Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи подешевшає долар: аналітик дав прогноз курсу валют на тиждень

Курс долара та євро в Україні залишається однією з найголовніших тем під час війни. НБУ фіксує офіційні показники, але обмінники вирішують виставляти свою, вищу ціну.

У понеділок, 16 травня, Національний банк зберігає курс долара до гривні на стабільному рівні – 29,25. Водночас євро продовжує дешевшати, тепер його оцінюють у 30,37 грн.

Читайте також:
Вже з 10 травня: Нацбанк попередив про важливі зміни

Аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ) Максим Орищак розповів, що впродовж тижня з 16 по 22 травня курс продажу готівкового долара в Україні коливатиметься в межах 32,3-32,55 грн.

Курс готівкового євро за аналогічний період коливатиметься в межах 36,00-36,08 грн.

"Ми допускаємо поступову девальвацію гривні на готівковому ринку лише через те, що це спекулятивна можливість заробити тим, хто продає валюту, доки на неї є попит", – зазначив експерт.

За словами Максима Орищака, люди не розуміють подальших перспектив економіки та особистого фінансового стану, також залишаються незрозумілими політичні орієнтири, тож може знадобитися переїзд в іншу країну. Ці причини спонукають українців періодично купувати іноземну валюту.

"Ми не чекаємо на девальвацію національної валюти. Попри війну, поки НБУ стримує курс гривні, девальвації не буде", – наголосив аналітик.

На чорному ринку курс долара та євро дуже "різношерстні". У двох поряд обмінниках різниця може складати 20-30 копійок на одному доларі. Але якщо брати середній показник по Україні, то купують "американця" за 34,350 грн, а продають за 34,600 грн. (дані згідно з сайтом Мінфін – ред.).

Євро – 35,900 грн купівля та 36,200 грн продаж.

Раніше видання публікувало інформацію, яким буде курс долара, якщо війна затягнеться до осені.