Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Зекономити світло та не замерзнути: поради, як утеплити будинок без обігрівача

Зекономити світло та не замерзнути: поради, як утеплити будинок без обігрівача

Наразі усім українцям рекомендують максимально економити електроенергію, щоб знизити навантаження на електромережі. Проте щодень стає все холодніше, осінь повноцінно вступає у свої права.

Щоб не замерзнути та зекономити електроенергію, достатньо притримуватись кількох простих правил. Саме вони дозволять підвищити температуру в будинку на кілька градусів та підтримувати її сталою. Поради щодо утеплення домівок повідомила НЕК "Укренерго" на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також:
Із 20 жовтня на Закарпатті запровадили режим економії електроенергії: кого це стосується

Як зберегти тепло в будинку

  1. Перевірте чи щільно прилягає гумовий ущільнювач на рамах металопластикових вікон та дверей. Дерев’яні вікна також можна утеплити різними видами ущільнювачів, що є в продажу.
  2. Приберіть з хатніх радіаторів (батарей) декоративні панелі, відсуньте від них меблі. Зробіть так, щоб радіатор нічим не закривався і грів кімнату, а не, скажімо, стінку якихось меблів.
  3. Закрийте вікна щільними шторами. Це також допоможе зберегти тепло та не пропускати холод з вулиці. Але важливо - штори не повинні закривати батареї!
  4. Зверніться до фахівців, аби вони перевірили стан радіаторів опалення (хатніх батарей), за необхідності стравили повітря.
  5. Утепліть підлогу. Найпростіший варіант – покласти килим.

Подбайте із сусідами про те, щоб утеплити будинок. Тут, як мінімум, можна герметизувати щілини у віконних рамах та дверях під’їздів та спільних балконів, щоб захиститися від протягу та зайвих тепловтрат. А більше – утеплити стіни, технічні приміщення тощо.

Якщо в своїй квартирі кожен цілком може воратися сам, то заходи для утеплення будинку буде простіше організувати  тим, у кого створено ОСББ чи житловий кооператив. В будь-якому разі  спільна та добре організована співпраця з сусідами зробить роботу легшою, а результат – відчутнішим.

Нагадаємо, що графіки відключення світла на Закарпатті будуть оприлюднені.