Як в області вирощують кавуни і дині та скільки вони коштують

Як в області вирощують кавуни і дині та скільки вони коштують
Фото: Depositphotos

За скільки продають баштанні на ринках Ужгорода.

У Берегівському районі Закарпаття понад сім років займається вирощуванням кавунів і динь місцевий фермер Іштван Мезеї. Цього сезону він виростив два сорти дині та чотири сорти кавунів, частину врожаю реалізовує на ринку.

За словами господаря, цьогорічні плоди поступаються за якістю минулорічним — через погодні умови. Зокрема, через нестачу сонячних днів кавуни та дині не встигли набрати достатньо цукру, що позначилось на смакових якостях.

Читайте також:
Чим корисний кавун, яка його калорійність та кому не радять його вживати

Фермер загалом зазначає, що урожай буде, але якість не така, як у минулі роки. Через часті дощі в плодах більше води, а от цукру менше. Однак найближчими днями очікується потепління, і є надія, що цукристість покращиться.

На ринку в Ужгороді баштанні культури також пропонують продавці з інших районів області. Зокрема, кавуни з Хустського району та дині з Ужгородщини продає місцевий торговець Віталій. Він запевняє, що продукція — солодка, соковита, та користується попитом серед покупців.

Перед реалізацією продукцію обов’язково перевіряють на вміст нітратів у лабораторії, що діє на території ринку.

Більше про це дивіться у відеосюжеті «Суспільне. Ужгород».

Раніше видання інформувало, скільки можна їсти кавуна в день, щоб не нашкодити організму.