На Закарпатті продають чимало грибів, але люди скаржаться на ціни

На Закарпатті продають чимало грибів, але люди скаржаться на ціни
Фото: ілюстративне

На Закарпатті розпочався сезон збору осінніх грибів. На ринках області вже можна побачити кошики, наповнені білими грибами, підберезниками та підосичниками.

Для одних страви з грибами — це смак дитинства та сімейні традиції, для інших — кулінарна пристрасть чи спосіб заробітку. Часто гриби купують для сушіння на зиму або для приготування страв у ресторанах.

Продавці біля центрального ринку Ужгорода розповідають, що вирушають до лісів Перечинщини та Великоберезнянщини ще зранку, аби зібрати й згодом реалізувати урожай.

Читайте також:
Як варити гриби, щоб не чорніли – що додати у воду

Ціни на початку сезону зазвичай вищі, адже попит перевищує пропозицію.

Зараз білі продають за ціною від 250 до 450 гривень. Підберезники та підосичники — від 100-150 гривень. Частина покупців скаржаться, що це доволі дорого.

Більше дивіться у відеосюжеті М-студіо.

Нагадаємо, активно гриби на Закарпатті продають вже днів 5-6. Але сезон може швидко скінчитись, адже синоптики попередили про похолодання.