На Закарпатті продають чимало грибів, але люди скаржаться на ціни

На Закарпатті розпочався сезон збору осінніх грибів. На ринках області вже можна побачити кошики, наповнені білими грибами, підберезниками та підосичниками.
Для одних страви з грибами — це смак дитинства та сімейні традиції, для інших — кулінарна пристрасть чи спосіб заробітку. Часто гриби купують для сушіння на зиму або для приготування страв у ресторанах.
Продавці біля центрального ринку Ужгорода розповідають, що вирушають до лісів Перечинщини та Великоберезнянщини ще зранку, аби зібрати й згодом реалізувати урожай.
Ціни на початку сезону зазвичай вищі, адже попит перевищує пропозицію.
Зараз білі продають за ціною від 250 до 450 гривень. Підберезники та підосичники — від 100-150 гривень. Частина покупців скаржаться, що це доволі дорого.
Більше дивіться у відеосюжеті М-студіо.
Нагадаємо, активно гриби на Закарпатті продають вже днів 5-6. Але сезон може швидко скінчитись, адже синоптики попередили про похолодання.