Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українців почнуть по-новому карати за борги

В Україні з 6 липня виконавці судових рішень зможуть списувати борги через автоматичну систему не тільки з тих, хто не заплатив аліменти, а й з тих, хто не сплатив комуналку, не повернув кредит або не виконав інші фінансові зобов’язання. Сама ж система, як кажуть судові виконавці, автоматично списувати кошти з банківського рахунку не дозволяє.

За новими правилами після судового рішення виконавець через автоматичну систему може направити листи в ТАСкомбанк, ПриватБанк, Універсал Банк (monobank), ОКСІ Банк, Банк Восток, Індустріалбанк, ПроКредит Банк з проханням заарештувати рахунки автоматично.

Читайте також:
В Україні може різко подорожчати Інтернет

Як розповів приватний виконавець Анатолій Телявскій, якщо раніше потрібно було особисто відносити документи в банк, або відправляти їх поштою, то зараз в семи фінансових установах працює електронний документообіг.

"Те, що задекларував Мін’юст, не відповідає дійсності і видається бажане за дійсне. Мін’юст називає автоматизованим арештом простий електронний документообіг. Це не те, що я починаю провадження і автоматично у всіх 76 банках у боржників моментально арештуються кошти, як це відбувається в Латвії, Литві", – каже виконавець.

Варто відзначити, що банки індивідуально розглядають кожен запит на блокування коштів. Тобто сама система тільки називається автоматичною, кожен запит розглядається індивідуально.