Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді провели благодійний ярмарок. Гроші збирали для маленького хлопчика

В Ужгороді провели благодійний ярмарок. Гроші збирали для маленького хлопчика

Благодійний ярмарок провели в Ужгороді на площі Театральній для збору грошей на лікування 10-річного Андрія Благи. Про це розповіла організаторка Власта Рейпаші. За її словами, у хлопчика діагностували злоякісну пухлину головного мозку – медулобластому, він зараз лікується в Туреччині.

Іграшки, картини, книги, ікони, а також пряники, тістечка й напої продавали на благодійному ярмарку на площі Театральній. Усе це принесли волонтери, друзі й родичі Андрія Благи.

Читайте також:
В обласному центрі провели благодійний ярмарок, аби врятувати Кіру Зайцеву

Організаторка ярмарку Власта Рейпаші каже: заходи для збору грошей на лікування Андрія Благи проводить не вперше.

"Цей ярмарок не перший, але взагалі для Андрійка самостійно перший. Наразі в нас було організовано декілька ярмарків, але це були сукупні, де збирали гроші для Кіри Зайцевої, для Андрія Благи, для Павлика Мотички. Наразі для Андрійка Благи це є перший ярмарок. Загалом об’єдналися волонтери зі всього Закарпаття для допомоги хворому хлопчику. Наразі нам ще не вистачає 33 тисячі умовних одиниць", – розповіла організаторка ярмарку.

Андрій Блага разом з мамою зараз лікується у Туреччині, – каже тато хлопчика Арсен Блага.

"Наразі він закінчує променеву терапію, отримав чотири блоки хімії. Трішки була в нього перерва, бо організм дуже ослаб. Десь тиждень була в нього перерва, тому не зробили ще два блоки хімії, які мали закінчитися вчора. Ще два тижні він буде проходити це перше лікування, потім буде десь три-чотири тижні перерва, а після перерви починається важка хімія. Це буде тривати пів року чи рік, це буде 12 блоків хімії", – каже Андрій Блага.

За словами Власти Рейпаші, на ярмарку, окрім іграшок, книг, картин, ікон та тістечок і пряників, охочі могли придбати бограч, а також каву й глінтвейн.