Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Червона зона у Мукачеві: як працюють ринки, магазини і громадський транспорт

Червона зона у Мукачеві: як працюють ринки, магазини і громадський транспорт

Із сьогоднішнього дня, 11 лютого, Закарпаття перебуває у червоній зоні карантину. Обмеження в містах і селах суттєво посилили. Журналісти інтернет-видання "PMG.ua" вирішили показати читачам, які карантинні обмеження діють у Мукачеві і що змінилось.

По-перше, у більшість закладів міста (ресторани, непродуктові магазини, кафе, торгові комплекси) відвідувачів не пускають без ковідних документів. Зокрема, і в ТРК "Щодня". Вхід у комплекс обгородили, а на вході стоять охоронці, які перевіряють ковід-сертифікати або інші ковідні домументи.

Якщо відповідних документів нема, то відвідувачів не впускають у "Щодня". Всередині комплексу магазини і бістро працюють, але покупців там вкрай мало.

Читайте також:
"Червона" зона на Закарпатті: в ОДА розповіли про обмеження, які діятимуть в області

По-друге, більшість крамниць у центрі міста (непродуктових) працюють, адже персонал вакцинований. Однак далеко не в кожному у покупців перевіряють сертифікати про вакцинацію.

Кафе також працюють, але відвідувачів без ковідних документів здебільшого не впускають. Наприклад, аби випити кави в "B&B Espresso Bar" потрібно показати ковідні документи. Якщо ні, то каву вам дадуть лише на виніс.

Більшість ресторанів теж працюють, але із дотриманням ковідних обмежень. Наприклад, "Порядний Ґазда". Але аби відвідати заклад, доведеться показати зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання і засоби індивідуального захисту.

"Центральний (Зелений) ринок" працює як зазвичай. На вході стоїть чоловік, який повинен дивитись за дотриманням карантинних обмежень, проте на ринку вистачає покупців без масок. Продавці ж здебільшого у масках.

Щодо роботи громадського транспорту: і міські, і приміські, і міжміські автобуси їздять. Щоправда, у деяких селах скоротили кількість рейсів. У пасажирів ковідні документи не перевіряють, однак вони мають бути в масках. Громадський транспорт може їздити лише із дотриманням обмежень жовтої та помаранчевої зон.

За дотриманням обмежень "червоної зони" слідкує поліція. При виявленні порушень справи відправлятимуть до суду. У разі порушення карантину передбачені чималі штрафи.