Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Червона" зона на Закарпатті: в ОДА розповіли про обмеження, які діятимуть в області

"Червона" зона на Закарпатті: в ОДА розповіли про обмеження, які діятимуть в області

"Червона" зона на Закарпатті: в ОДА розповіли про обмеження, які діятимуть в області

Регіональна координаторка вакцинальної кампанії проти COVID-19 у Закарпатській області Вікторія Тимчик під час брифінгу повідомила про обмеження, які розпочнуть діяти з 11 лютого у зв’язку з введенням на території регіону "червоної" зони.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, мова про заборону роботи закладів громадського харчування (окрім адресної доставки та замовлень навиніс), ТРЦ та інших розважальних закладів, освітніх осередків (окрім дитячих садків і початкових класів шкіл), непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів тощо. Окрім того, проведення масових заходів теж під забороною.

"Та є низка винятків: ті, хто має "зелений" COVID-сертифікат, не відчують дискомфорту, адже зможуть відвідувати усі заклади, де повністю вакцинований персонал. Але зараз тільки 23% закарпатців пройшли повний комплекс, для всієї області цього замало", – наголосила Вікторія Тимчик.

Реклама
Читайте також:
"Червона зона" на Закарпатті: відомо, які школи не зможуть працювати

За її словами, тепер, поки школи перебувають на дистанційній формі навчання, серед дітей виявляють менше нових хворих, бо на початку семестру ці показники були високими. Діти – одна з пріоритетних груп, яка потребує вакцинації.

Реклама

Інша вразлива категорія – особи віком 60+. Зараз мобільні бригади виїжджають у населені пункти Закарпаття, аби щепити проти COVID-19 населення старшого віку.

"Вакцинація важлива, аби захистити себе, знизити кількість захворілих й госпіталізованих, що допоможе швидше вийти з "червової" зони. Окрім цього, посилюємо контроль за дотриманням карантинних обмежень, мобільні групи, які виїжджають на об’єкти й здійснюють перевірку сертифікатів, тепер матимуть інтенсивніший графік роботи", – підкреслила Вікторія Тимчик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно