Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутат озвучив важливу новину про послаблення карантину

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та депутат від "Слуга народу" Михайло Радуцький під час пресбрифінгу зазначив, що кількість нових випадків інфікування коронавірусу зменшилась.

"Ті області, які були у червоній зоні, і в першу чергу це Івано-Франківська, скоріш за все ... із червоної зони будуть виходити. Під час цієї хвилі у нас не було проблем із ліжками. Загальна завантаженість в цілому по країні не перевищувала 40%. Так, на Франківщині вона доходила ближче до 70%, тому регіон був переведений у червону зону.

Читайте також:
Закарпаття перейшло в "червону" зону: як їздитиме транспорт та працюватимуть кафе

Що стосується загалом навантаженості ліжок, то найбільше прийшлося на дитячі. "Омікрон", на відміну від минулих штамів, більше вражає дітей. Особливо до 12 років, бо вони майже не вакциновані.

Коли в Україні послаблять карантин

Україна, в плані боротьбі з пандемією, за словами Михайла Радуцького, не вигадувала велосипед.

"Ми йдемо таким же шляхом, як і решта цивілізованих країн світу. Тому у нас теж розглядається послаблення карантину. Але ті країни, які скасували масковий режим та послабили карантинні обмеження, мають не менше 65 % вакцинованих. Україна такого показника наразі немає, тому маємо збільшити цю цифру", – зазначив він.

"Не думайте, що карантинні обмеження дають уряду чи владі якісь задоволення. Це не так. Карантин – це погано для економіки й інших речей", – додав парламентар.