Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття перейшло в "червону" зону: як їздитиме транспорт та працюватимуть кафе

Закарпаття перейшло в "червону" зону: як їздитиме транспорт та працюватимуть кафе

Закарпаття перейшло в "червону" зону: як їздитиме транспорт та працюватимуть кафе

Майже чверть населення Закарпаття наразі отримала повний курс вакцинації. Про це розповіла головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик. За її словами, з 11 лютого, коли область потрапить до "червоної" зони, за відсутності ковідних документів люди не зможуть відвідувати ресторани, кафе, непродуктові магазини та інші заклади.

ВІДЕО ДНЯ

Як працюватимуть кафе, соцслужби та транспорт у "червоній" зоні

Барменка Крістіна Машкара працює в одному з пабів Ужгорода. За її словами, з 11 лютого, коли Закарпаття перейде до червоної зони, заклад працюватиме у звичному режимі.

Реклама

"Оскільки в нашому закладі всі працівники вакциновані обома дозами вакцини, ми будемо працювати на виніс для тих, хто не має певних довідок або обох вакцин. Ми обов’язково всіх будемо перевіряти, як перевіряли й до сьогодні або вакцинацію, або довідку про те, що людина перехворіла, або чи дійсний тест на COVID-19", – розповіла Крістіна Машкара.

Читайте також:
З 11 лютого на Закарпатті посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень
Реклама

Автобуси на міських маршрутах продовжать їздити, але з обмеженнями жовтої та помаранчевої зон, – розповів директор комунального підприємства "Ужгородський муніципальний транспорт" Віталій Готра. За його словами, в пасажирів сертифікати про вакцинацію не перевірятимуть.

"Зайняті можуть бути 50% стоячих місць в транспорті і відповідно сидячі місця. Також обов’язковим є дотримання маскового режиму, ну і працюємо у звичному режимі", – прокоментував Віталій Готра.

Департамент соцполітики в Ужгороді працюватиме за попереднім записом. Там прийматимуть відвідувачів із сертифікатом про щеплення, – каже виконувачка обов’язків директора департаменту Леся Куценко.

Реклама

"В адмінбудівлю запускаються лише з перевіркою, яку здійснює охоронна служба. Вся наша адміністрація, всі наші працівники давно повністю вакциновані. Якщо в людей виникають труднощі з реєстрацією в онлайн-черзі, то люди звертаються за телефоном і спеціалісти допомагають зареєструватися в онлайн-черзі", – розповіла Леся Куценко.

Чи вплине карантин на вакцинованих закарпатців

Ужгородка Софія Балаж розповіла: "У мене є два щеплення, тому я маю сертифікат. Мене не стосується, те що скоро буде "червона" зона, адже я захищена цим сертифікатом".

Ті закарпатці, які вакциновані від коронавірусу двома дозами, не відчують жодних посилень карантину, – розповіла головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик. Так само і підприємці, всі працівники яких щеплені. Однак, за її словами, тільки чверть населення Закарпаття отримала повний курс вакцинації. За відсутності ковідних документів люди не зможуть відвідувати ресторани, кафе, непродуктові магазини та інші заклади.

"Під повною забороною буде робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень на виніс, робота торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів. Буде заборонена робота закладів освіти, окрім дошкільних та початкових класів, робота непродовольчих ринків і магазинів, також спортзалів, басейнів. Проведення масових заходів також буде під забороною", – сказала Вікторія Тимчик.

Як перевірятимуть дотримання карантинних обмежень

Під час червоної зони на Закарпатті щодня перевірятимуть понад 200 закладів, – розповіла начальниця відділу епіднагляду Держспоживслужби області Вікторія Дьордяй. До цього залучать понад пів сотні їхніх працівників і поліцейських.

Реклама

"Перевіряються всі об’єкти, різні категорії. Щодня по області може бути до двох сотень і двісті п’ятдесят, якщо є посилення нашого контролю. Виявляються порушення, в більшості це стосується закладів громадського харчування, ринків. Якщо немає розуміння власника об’єкта, то застосовуються заходи адміністративного впливу відповідно до кодексу адмінправопорушень: як на громадян, так і на керівників закладу", – сказала Вікторія Дьордяй.

За її словами, при виявленні порушень справи відправлятимуть до суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно