Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Воїни 128-ї бригади збили російський безпілотник

Штурмовики "Закарпатського легіону" записали на свій рахунок ще один збитий російський безпілотник "Орлан-10". Повітряну ціль знищили з переносного зенітно-ракетного комплексу.

Відео фіксує, як "Орлан", всупереч своїй гордій назві, з димовим шлейфом безпорадно падає з висоти й гучно гепається об землю, а його рештки символічно догорають у засіяному українському полі.

Читайте також:
Військовий зі 128-ої бригади за день знищив із Javelin 6 броньованих одиниць російської техніки

"Орлан-10" – оснащений відеокамерами з кутом огляду 360 градусів, може підніматися на висоту до 5 км, а в автономному режимі відлітати від пульта управління аж до 600 км. За допомогою цього дороговартісного апарату росіяни не тільки коригують артилерійський вогонь, але проводять радіорозвідку й глушать мобільний зв’язок.

"Орлан-10" літає зі швидкістю до 150 км і може перебувати в повітрі до 18 годин. Однак цей конкретний дрон своє вже відлітав", – йдеться у повідомленні пресслужби 128-ї бригади.

Нагадаємо, що раніше бійці 128 бригади також знищили дрон "Орлан-10", за допомогою якого ворог обстрілював не тільки позиції наших військових, а й мирні села за лінією фронту.