Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Військовий зі 128-ої бригади за день знищив із Javelin 6 броньованих одиниць російської техніки

Військовий зі 128-ої бригади за день знищив із Javelin 6 броньованих одиниць російської техніки

Військовий зі 128-ої бригади за день знищив із Javelin 6 броньованих одиниць російської техніки

У 128-ій бригаді 29 квітня розповіли про оператора Javelin та NLAW, солдат Олександра. За один день чоловік знищив із Javelin шість броньованих одиниць російської техніки.

ВІДЕО ДНЯ

Військовий розповів свою історію. Нижче подаємо оригінальний авторський текст.

"У лютому я пройшов курси оператора на протитанковій ракеті NLAW і отримав сертифікат. А за два дні до повномасштабної війни почав учитися й на Javelin. Фактично, мені вистачило цих двох днів, у кінці лютого мене відправили на передову.

Реклама
Читайте також:
Як закарпатський заробітчанин-доброволець взяв у полон підполковника росармії

Перші дні були дуже гарячими, постійно тривали жорсткі бої. Росіяни кинули проти нас величезну кількість техніки, скільки в нас було людей, стільки в них – техніки. Очевидно, розраховували на те, що якщо й підіб’ємо пару одиниць, то на їх місце стануть десятки. Але не так сталося…

Реклама

Усього з початку війни я дев’ять разів застосовував Javelin. Вісім разів ціль була знищена, один раз пошкоджена. Це три танки, 5 БТРів і одна МТ-ЛБ (багатоцільовий тягач легкий броньований). Шість із цих цілей я знищив протягом одного дня – 3 березня.

Під час того бою екіпаж російського БТР засік мене на малій відстані і на максимальній швидкості рвонув у мій бік. Хотів задавити, але я відскочив, тому він тільки переїхав мою машину – всюдихід-пікап.

Поки розвертався, я підготував Javelin, і водій, зрозумівши, що не встигає до мене доїхати, рвонув назад. Я вистрілив у нього, але оскільки відстань була дуже малою – близько 50 метрів – ракета тільки пошкодила колеса. Словом, він зумів утекти.

Реклама

Зате інші цілі не втекли. Модифікації знищених танків я не розібрав, у приціл було нечітко видно. Але горіли вони дуже яскраво…

Імпортні протитанкові ракети зручні й нескладні у використанні. Від розпаковки Javelin до першого пострілу минає максимум півтора хвилини, бо має спрацювати охолоджувач. А після першого й наступних пострілів просто знімаєш пускову установку, викидаєш тубус (він одноразовий) і приладнуєш пуск до іншого. Це займає максимум 30 секунд. Тут велика й потужна відеокамера, через неї можна довго спостерігати за ворогом, а не тільки цілитися.

Без імпортної протитанкової зброї нам було б дуже важко стримати ворога. Адже в русні багато техніки, і вона її не жаліла – ні танки, ні людей. А зараз зовсім по-іншому. Ворог знає, що в нас Javelin і NLAW, боїться їх як вогню, і цей страх його стримує, деморалізує.

Дома мене чекає дружина й 3-річний син. Він уже говорить і багато чого розуміє. Каже по телефону: "Тату, повертайся спати додому, ти вже зморився". Я обов’язково повернуся…".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно