Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ПЦУ та УПЦ підписали Декларацію порозуміння

Представники духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви погодили Декларацію порозуміння, в якій наголосили на єдності поглядів у засудженні війни росії проти України та закликали ієрархів розпочати офіційний діалог між УПЦ та ПЦУ.

Про це повідомляє ethos.org.ua.

Текст декларації опублікував священник ПЦУ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко.

Читайте також:
Календар свят на липень 2022 року: коли Іван-день, Петра і Павла та інші свята

"Наголошуємо, що у міжконфесійних відносинах у сучасності ми бачимо єдність поглядів у засудженні війни, яку розв’язала путінська росія проти суверенного народу України; у засудженні деструктивної позиції Московської патріархії, яка, нехтуючи Заповідями Божими, перетворилася на "прислугу" путінського режиму та благословляє на кровопролиття", – йдеться у документі.

Також священнослужителі задекларували розуміння "необхідності єдності українського православ’я, що стоїть перед зовнішніми та внутрішніми викликами сьогодення".

Зокрема, вони наголосили, що розуміють необхідність об’єднання для захисту України; єдності українського православ’я, що стоїть перед зовнішніми та внутрішніми викликами сьогодення; відмови від агресії, стереотипів, упередженості та мови ультиматумів і ворожнечі у спілкуванні один з одним та у публічному просторі; відмова від неканонічної практики перехрещення.

Раніше повідомлялось, що ПЦУ й УПЦ зустрілися, щоб подолати розділення.