Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті жінка народила немовля посеред вулиці

На пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик. У селі Сільце, що на Іршавщині, просто посеред вулиці народжує 29-річна жінка.

На виклик виїхала бригада № 901. Пологи поза межами медичного закладу несуть загрозу як для самої породіллі, так і для новонародженої дитини. А тим більше, якщо вони відбуваються просто неба на вулиці…

Цей випадок, на щастя, виключення – малюк народився здоровий, молода мама теж себе почувала добре. Фельдшер перерізала пуповину та провела всі необхідні медичні маніпуляції. Маму та новонароджену дитину фельдшерка разом з водієм перенесли до медичного авто.

Читайте також:
На Закарпатті фельдшер прийняла пологи у жінки

Мить – і "швидка" вже мчала до Іршавської міської лікарні, де фахівці пологового відділення вже готувались приймати пацієнтку з немовлям. Зараз стан малюка та молодої мами стабільний, вони знаходяться у медзакладі під наглядом лікарів .

Як з’ясувалося, 29-річна жінка не стояла на обліку у лікаря з приводу вагітності, у неї це вже четверта дитина… Свою третю дитину вона теж народжувала не в медичному закладі, а вдома.