Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні опозиція подає позов до суду проти Януковича

Батьківщина сьогодні подасть позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати протиправними дії Віктора Януковича на посаді президента України. На думку опозиціонерів, це стане першим...

Батьківщина сьогодні подасть позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати протиправними дії Віктора Януковича на посаді президента України. На думку опозиціонерів, це стане першим етапом імпічменту Януковичу. Про це на прес-конференції заявили Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов.

Як передає кореспондент ЛІГА Бізнес Інформ, Турчинов нагадав, що близько місяця тому опозиція почала акцію зі збору підписів "Україна проти Януковича", і за цей час було зібрано понад 309 тисяч підписів. "Люди не бояться, готові захищати свої права, виступати за відставку Януковича і за зміну цієї кримінальної влади", - сказав він.

Яценюк додав, що зібрані підписи ляжуть в основу позову до Вищого адміністративного суду, який опозиція подає сьогодні. "Перший етап усунення від влади Януковича почав реалізовуватися. Відповідно до закону, імпічмент можливий, якщо для цього є вагомі підстави. Так от, цей позов - це перелік чітких злочинів проти української держави, які здійснив Янукович", - пояснив він.

За словами Яценюка, йдеться про незаконне підписання пенсійної реформи, Податкового кодексу, закону про мови, призначення на посаду прем'єр-міністра Миколи Азарова, всього складу Кабінету міністрів, а також сотень інших чиновників, тиск на суддів КСУ в ході розгляду конституційної реформи. "Опозиція звертається до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати дії Януковича протиправними. Ми розуміємо, що ВАСУ теж контролюється Януковичем, але ми впевнені, що наш похід проти Януковича не обмежиться українськими судами, і якщо суди в Україні зволікатимуть, ми звернемося до Європейського суду з прав людини", - додав він.

Яценюк розраховує, що цей позов ляже в основу діяльності тимчасової слідчої комісії з питань імпічменту Януковичу, яка буде створена в новому парламенті. Нардеп підкреслив, що першою цей позов підписала сама Юлія Тимошенко. "Ми готові до складної боротьбі і в українських судах, і на вулицях", - підсумував Яценюк.