В’ялені томати вдома: швидкий італійський рецепт на зиму
В’ялені помідори, які готуються за один день – це реальність. За пряним рецептом вони виходять смачними та ароматними, їх легко зберегти на зиму, оскільки помідори стають компактними. Нижче розповімо перевірений італійський рецепт в’ялених томатів.
В’ялені помідори на зиму з прянощами
Інгредієнти:
- Помідори (бажано сорт «сливка», вони більш тверді та м’ясисті) – 2 кг;
- Сушений орегано – 50 грамів;
- Часник – 1 середня головка;
- Базилік свіжий – 150 грамів;
- Сіль, цукор, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Добре промити помідори та зелень (базилік), дати підсохнути. Часник очистити від лушпиння.
- Подрібнити базилік.
- Томати розрізати на половинки, викласти на застелене пергаментом деко зрізом вверх.
- Коли ємність буде повністю заповнена, посипати помідори сіллю, цукром, орегано, подрібненим базиліком.
- Нарізати часник тонкими скибочками та викласти зверху на кожну половинку томата.
- Розігріти духову піч до 100 градусів, поставити деко та залишити його там на 10 годин, при цьому дверцята духовки повинні бути привідчиненими, щоб зайва волога могла легко випаровуватись.
Як зберігати в’ялені томати
Після приготування в’ялені помідори можна викласти в банку або в пакет, герметично закрити, щоб туди не потрапила волога та овочі не відсиріли. Також можна пряні помідори в банці залити олією – їй вони віддадуть свій аромат. У такому вигляді вони можуть зберігатися усю зиму.
Такі томати виходять ароматними, їх можна додавати в супи, пасту, різотто або навіть подавати з сиром як окрему закуску.
Раніше було опубліковано незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму.