Томатний сік на зиму по-домашньому: рецепт смачного та натурального напою

Життя  9 серпня 2022 року, 16:02 1460

Томатний сік – напій, який полюбляють багато українців. А якщо його приготувати вдома, то він буде ще й корисним. Адже рецепт томатного соку не містить жодних шкідливих домішок.

Щоб приготувати томатний сік на зиму досить всього кілька інгредієнтів (з розрахунку на одну банку):

  • 3-4 кілограми помідорів,
  • столова ложка солі,
  • півтори столової ложки цукру,
  • спеції, як от перець, дрібка паприки та коріандр.

Читайте також:  Закарпатський леквар внесли до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

Дуже важливо, щоб помідори були спілі. З недозрілих плодів сік вийде гірким.

Томатний сік на зиму – рецепт:

  1. Помийте помідори.
  2. Вичавіть з них сік. Найпростіше робити це на соковижималці, але підійде будь-який інший спосіб.
  3. Доведіть суміш до кипіння.
  4. Варіть сік 15 хвилин, знімаючи пінку.
  5. Потім додайте сіль та спеції.
  6. Варіть ще 10-15 хвилин.
  7. Розлийте в стерильні банки, простерилізуйте готовий сік. Щільно закрийте.

Раніше було опубліковано незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму.

Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0