Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мариновані опеньки на зиму з цікавим інгредієнтом, який дає неймовірний смак

Мариновані опеньки на зиму з цікавим інгредієнтом, який дає неймовірний смак

Фото: ілюстративне

В Україні триває грибна пора, тому час задуматись, як приготувати мариновані опеньки на зиму. Ці гриби є дуже популярними, оскільки мають відмінні смакові якості. Опеньки зазвичай маринують або роблять з них паштет. Ми зупинимось саме на першому варіанті, але подамо не традиційний рецепт маринованих опеньок, а із цікавими інгредієнтами. Смак такої закуски буде відмінний.

Перш ніж приступати до маринування, переберіть гриби, вилучіть весь бруд, гарно їх промийте. Ми рекомендуємо брати молоді опеньки, оскільки вони матимуть більш привабливий вигляд у закрутках.

Читайте також:
Салат на зиму з рису та помідорів, який можна подавати як самостійну страву

Нашими додатковими інгредієнтами, які зроблять смак опеньок неймовірним, є кріп та листя смородини.

Загалом для приготування нам знадобляться:

  • близько 1,5 кілограми опеньок,
  • 1,2 літра води,
  • 1 столова ложка солі,
  • 1,5 столової ложки цукру,
  • 5-7 горошин духмяного перцю,
  • 1-2 штуки лаврового листя,
  • 50 мл оцту,
  • 2-3 листочки смородини,
  • кріп,
  • 3-4 бутони гвоздики (бажано).

Як замаринувати опеньки на зиму – рецепт:

  1. Налийте у каструлю води та проваріть у ній близько 7-8 хвилин опеньки, далі злийте цю воду, налийте у каструлю холодної, додайте половину столової ложки солі та варіть на цей раз близько 30 хвилин.
  2. В той момент, коли опеньки ставатимуть готовими й почнуть осідати на дно, влийте у воду трошки оцту. Орієнтовно через 3-5 хвилин зніміть їх із вогню.
  3. Відкиньте опеньки на друшляк та розкладіть у простерилізовані банки.
  4. Тим часом приготуйте маринад. Закип’ятіть воду, додайте оцет з рецептури, сіль, цукор, горошини перцю, лавровий лист, кріп та листя смородини. Також бажано додати гвоздику, тоді мариновані опеньки набудуть приємного аромату. Хай цей маринад покипить 3-5 хвилин. Бажано в цей момент спробувати його на смак. Якщо потрібно, то можна трохи додати солі.
  5. Коли маринад готовий, залийте ним опеньки та закрутіть банки.
  6. Далі – все по традиції: окутайте в рушник та після повного охолодження поставте у комору.

Раніше ми публікували рецепт, як вдома приготувати томатний сік на зиму.