Салат на зиму з рису та помідорів, який можна подавати як самостійну страву
Кожна господиня готує той салат на зиму, який полюбляє родина. Зазвичай ці салати подають до гарнірів. Але ми публікуємо унікальний рецепт, який дасть змогу зробити повноцінну страву, яку в будь-який момент можна відкрити й подавати до столу.
ВІДЕО ДНЯРецепт салату досить простий. Для його приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 400 грамів рису,
- 2 кілограми помідорів,
- пів кілограма моркви,
- 500 грамів цибулі,
- пів кілограма солодкого перцю,
- часник – 5 зубчиків,
- 250 мл олії,
- цукор – 4 столових ложки,
- сіль – 1 столова ложка з гіркою,
- оцет – 2 столові ложки,
- половина чайної ложки чорного меленого перцю.
Рецепт салату з рису та помідорів:
- Найперше промийте рис, злийте з нього воду. Далі поставте його у каструлю, налийте чистої води (на 1 склянку рису – 2 склянки води). Як тільки рис закипить, зніміть його з вогню та поставте пропарюватись (кришку знімати не потрібно).
- Далі варто помити овочі. Опісля помідори потрібно пропустити через м’ясорубку, моркву натерти на великій тертці, перець порізати на соломинки, цибулю порізати на невеликі кубики, а часник подрібнити ножем на маленькі шматочки (але не чавити).
- Налийте в каструлю олію та поставте на вогонь. Покладіть моркву та смажте орієнтовно 10 хвилин. При цьому помішуйте.
- Потім покладіть до моркви цибулю, так само тушкуйте ще 10 хвилин.
- Далі солодкий перець (помішуючи смажте 10 хв).
- Наступний крок – всипте мелені помідори, посоліть, поцукріть, додайте перець, часник і все перемішайте. Тушкуйте 20 хвилин.
- Насамкінець до тушкованих овочів додайте рис, який вже пропарився та вилийте оцет. Проваріть салат орієнтовно 10 хвилин.
- Як тільки знімете з вогню, розкладіть салат у попередньо простерилізовані банки та закрутіть їх. Далі, як це традиційно роблять із закрутками, укутайте їх рушником та залиште до повного вистигання.
Зберігати такий салат на зиму з рису і помідорів потрібно в прохолодному місці.
Як ми вже зазначали на самому початку, такий салат можна відкривати будь-коли і подавати як цілком самостійну страву. Звісно ж, зі скибкою смачного і запашного хліба.
Раніше ми публікували рецепт в’ялених помідорів, які можна приготувати вдома.