Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Заступник голови ОВА розповів про нововведення для закарпатських вчителів

Заступник голови ОВА розповів про нововведення для закарпатських вчителів

Заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан на своїй сторінці у Фейсбуці розповів про нововведення для закарпатських вчителів. Він взяв участь у панельній дискусії щодо професійної самореалізації вчителя в умовах цифровізації в межах Всеукраїнського форуму "Якісна освіта – пріоритет педагогічної спільноти" в Ужгороді.

Під час виступу Олександр Пацкан наголосив, що цифровізація освіти – один із ключових напрямків цифрової трансформації Закарпаття, адже діти мають здобувати базові цифрові навички ще в школі. Важливо, щоб вчителі були компетентними в цій сфері та могли допомогти учням.

"Для цього створюємо відповідні умови з метою цифрової трансформації галузі. Так, заклади освіти області продовжують забезпечувати швидкісним інтернетом, а понад 550 з них мають "Wi-Fi в укриттях", – запевнив заступник очільника Закарпатті.

Читайте також:
Поліція затримала директора автошколи на отриманні хабаря

Таокж для педагогів організовують курси щодо кібербезпеки. У зв’язку з посиленням атак рф на наше інформаційне середовище навички щодо протидії кіберзагрозам є базовими. Днями такий семінар пройшли методисти, надалі заходи проводитимуть і для вчителів.

На найголовніше, на чому наголосив заступник голови ОВА, це те, що в області наразі працюють над переходом закладів загальної середньої освіти регіону на електронні журнали.

"Зараз до системи підключені вже близько 350 закарпатських шкіл. Це один із етапів впровадження режиму paperless, а також інструмент оптимізації роботи педагогів", – додав Олександр Пацкан.

Нагадаємо, на Закарпатті вчителька відсудила у школи понад 100 тисяч гривень.