Два закарпатці беруть участь у новому сезоні "Мастер Шеф. Професіонали"
У суботу, 11 лютого, на телеканалі СТБ вийшов перший випуск нового сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали 4". Цей сезон зняли вже під час війни. На телеканалі СТБ пояснюють, що прем’єра кулінарного проєкту відбулася, щоб глядачі знову могли насолоджуватися та надихатися українською кухнею і майстерністю наших талановитихи кухарів.
Зазвичай, в інших сезонах учасники ділились, як у них з’явилась любов до кулінарії. Та в першому випуску цього сезону розповіли чимало особистих історій, пов’язаних із війною. Комусь довелося залишити рідний дім, хтось втратив бізнес, а хтось пережив окупацію.
Підкорювати проєкт своїми стравами цього разу прийшли і закарпатці. Зокрема, Олександр Габак та Василь Томищ.
Олександр Габак підкорив суддів Ектора Хіменеса-Браво, Ольгу Мартиновську та Володимира Ярославського етнічною закарпатською культурою. Розповів, що готує страви за старовинними рецептами. На проєкт обрав страву — стейк із гарбуза.
Вперше на кастинг вирішили принести французький макарон. Адже за 45 хвилин приготувати цей десерт неможливо. Проте для Василя Томища із Закарпаття це виклик. І він його прийняв.
"Моя мета виграти цей проєкт, отримати приз 300 000 гривень і віддати їх на ЗСУ", — підсумував Василь.
Суддям сподобались страви обох закарпатців, тому вони отримали білі фартухи і пройшли далі.
Також участь в новому сезоні "Мастер Шеф. Професіонали 4" бере й хлопець із Харкова, який тимчасово проживає в Мукачеві. Це Олексій Шуляченко — кухар-тіктокер. Він зазначив, що на проєкт прийшов не за піаром, а за знаннями. Його страва – табуле, люля-кебаб та соус – суддям також сподобалась.
Нагадаємо, закарпатка брала участь у популярному кулінарному шоу в Словаччині.