Закарпатка бере участь у популярному кулінарному шоу в Словаччині
Закарпатка підкорює сусідню Словаччину своїми кулінарними витворами. 38-річна Тетяна Туріна бере участь у популярному кулінарному шоу «Pečie celé Slovensko» («Випікає вся Словаччина»). Це телеформат, який трохи схожий на «Мастер Шеф», до якого звикли українській глядачі.
ВІДЕО ДНЯТетяна родом із Мукачівського району, а саме із села Нове Давидково. Та понад 4 роки тому вона переїхала в Словаччину. Спочатку поїхала на місяць, а потім вирішила, що хоче там залишитись. Зробила всі необхідні документи і влаштувалась на роботу в Братиславі. Тетяна працювала в кондитерській, адже вже багато років полюбляє виготовляти торти і різноманітні солодощі. Торти на замовлення Таня пекла і в Україні близько 10 років.
Реклама РекламаТалановита закарпатка розповіла «PMG.ua» як вона потрапила на словацьке телешоу. Тетяна каже, що це трапилось випадково, адже анкету для участі в шоу їй допомогла заповнити знайома. Саме вона переконувала Таню взяти участь в «Pečie celé Slovensko», бо була в захваті від її унікальних тортів.
Реклама«Вона прийшла до мене на роботу вже з анкетою і переконала мене її заповнити. Це було наприкінці грудня 2021 року. Через тиждень мені зателефонували з телеканалу m1. Далі я пройшла три кастинги, аби потрапити на шоу», – зазначила Таня.
Для участі загалом відібрали 12 учасників. Тетяна Туріна – єдина українка. Зйомки проходили ще навесні, а по ТБ кулінарне шоу почали транслювати восени. Страви учасників оцінюють судді – відомі словацькі кулінари Jozka Zaucolcova та Petra Tóthová. Це другий сезон. Перший вийшов минулого року.
Переможець цього сезону «Pečie celé Slovensko» отримає одразу кілька призів. Серед них стажування у знаного кондитера впродовж місяця, незабутня подорож на тиждень, 500 євро для шопінгу в магазині Kaufland, а також тарілка від відомого скульптора.
«На початку було страшно. Я нікого не знала. Деякі учасники вже були знайомі, бо до проекту десь працювали разом або бачились. Спочатку я була там чужа. Але згодом ми всі потоваришували. Вони мені допомагали, якщо було потрібно, а я – їм», – ділиться Таня.
За її словами, їй було трохи важко через те, що не вміла випікати традиційні словацькі солодощі, як це знали учасники-словаки. А її сильна сторона – це креативні торти. Однак на шоу готували не лише солодощі. Але й закуски, перші та другі страви, салати, пекли хліб.
Реклама«Десь 70% страв, які мені довелося готувати на шоу, я ніколи в житті раніше не робила. Наприклад, м’ясний рулет Веллінгтон. На приготування страв давали різний час, впродовж якого ми мали встигнути зробити кулінарні шедеври. Якщо не встигли, то це наші проблеми. Додатковий час ніхто не давав. Іноді не вистачало всього 2-3 хвилин. Паралельно ми і готували, і розповідали про процес приготування суддям. Бували, звісно, і ляпи. В мене одного разу згорів шоколад та шу. Але більшість страв хвалили. Особливо минулого тижня. Ми мали завдання приготувати випічку із дріжджового тіста і я зробила перепелицю. Наповнила її ванільним кремом та вишневим кулі. Суддям дуже сподобалось і вони зазначили, що такі кулінарні шедеври не робили ні в минулому сезоні, ні в британській версії шоу», – розповідає закарпатка.
Тетяна каже, шоу «Pečie celé Slovensko» виходить по неділям на словацькому телеканалі m1. У випуску показують 2 знімальні дні. Самі зйомки тривали довго, бо зранку учасники йшли на зачіски і макіяж, потім розповідали на камеру, що очікують він сьогоднішніх конкурсів, далі були самі конкурси і приготування, а потім – оцінки суддів. А щовечора учасники обговорювали різні рецепти.
Щотижня один із учасників покидає шоу. А один отримує імунітет і стає пекарем тижня. Наразі ж за перемогу борються 5 учасників. Серед них і Таня із Нового Давидкова.
РекламаУ майбутньому Тетяна Туріна хотіла б відкрити маленьку кондитерську, адже з найбільшим задоволенням вона готує випічку. А особливо полюбляє креативні торти.