Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Літні рецепти: як приготувати ідеальну полуничну галету

Рецепт галети з полуницею. Найпростіший та найшвидший пиріг, який не залишить вас байдужими.

Поки сезон полуниці та черешні не завершився, варто насолодитися ним сповна. Пропонуємо приготувати самчну галету з полуницею.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка ask_edith. Подавати галету можна з кулькою морозива.

Читайте також:
Красиво та смачно: простий рецепт фруктового пирога з тіста філо

Інгредієнти

для тіста:

  • 130 г вершкового масла 82%;
  • 210 г борошна;
  • 2 ст.л цукру;
  • 4 ст. ложки крижаної води.

для начинки:

  • 500 г свіжої полуниці;
  • 1 ч.л кукурудзяного крохмалю;
  • 7-10 шт. пісочного печива чи савоярді.

Приготування:

  1. До борошна всипати цукор і натерти холодне масло на терці, далі подрібнти руками, щоб утворилася крихта.
  2. Потім додаєти воду і швидко замісити тісто, яке треба відправити на 20 хв у холодильник.
  3. Тісто розкачати діаметром 30 см.
  4. Присипати крохмалем та печивом, яке попередньо натерти на терці та викласти слайси полуниці на тісто.
  5. Загорнути вільні краї та змастити їх молоком і посипати мигдалевими пластівцями.
  6. Випікати 40 хв при 175 градусах.
Рецепт галети

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати ідеальний літній пиріг з тіста філо та сезонних ягід.