Літні рецепти: як приготувати ідеальну полуничну галету
Рецепт галети з полуницею. Найпростіший та найшвидший пиріг, який не залишить вас байдужими.
Поки сезон полуниці та черешні не завершився, варто насолодитися ним сповна. Пропонуємо приготувати самчну галету з полуницею.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка ask_edith. Подавати галету можна з кулькою морозива.
Інгредієнти
для тіста:
- 130 г вершкового масла 82%;
- 210 г борошна;
- 2 ст.л цукру;
- 4 ст. ложки крижаної води.
для начинки:
- 500 г свіжої полуниці;
- 1 ч.л кукурудзяного крохмалю;
- 7-10 шт. пісочного печива чи савоярді.
Приготування:
- До борошна всипати цукор і натерти холодне масло на терці, далі подрібнти руками, щоб утворилася крихта.
- Потім додаєти воду і швидко замісити тісто, яке треба відправити на 20 хв у холодильник.
- Тісто розкачати діаметром 30 см.
- Присипати крохмалем та печивом, яке попередньо натерти на терці та викласти слайси полуниці на тісто.
- Загорнути вільні краї та змастити їх молоком і посипати мигдалевими пластівцями.
- Випікати 40 хв при 175 градусах.
Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати ідеальний літній пиріг з тіста філо та сезонних ягід.