Кава на передовій: воїни закарпатської бригади показали, як заварюють гарячий напій
Як повідомляє пресслужба 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, кава є найпопулярнішим напоєм у бригаді.
Її готують дуже по-різному — буває, просто висипають в окріп кавову суміш «Три в одному», іноді нашвидкуруч готують розчинну каву й додають згущеного молока або запарюють у сталевій чашці столову ложку меленої кави й чекають, поки вона осяде…
Якщо дозволяють умови, бійці готують різні кавові напої в кавомашині. Однак для мешканців західних областей України один із найпопулярніших способів приготування — джезва (турка) або гейзерна кавоварка. До речі, замість цукру в готову каву часто додають мед.
«Ранкова кава гарно бадьорить і зігріває бійців зсередини в ці прохолодні осінні дні. А ще нагадує про домівку…», — розповідає пресслужба бригади.
Раніше 128 бригада розповіла, як ударом з HIMARS знищено кілька десятків окупантів.