Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ці гриби призупиняють старіння — все про еліксир молодості з лісу

Ці гриби призупиняють старіння — все про еліксир молодості з лісу

Корисні та доступні гриби містять багато поживних речовин, а також призупиняють процес старіння і підтримують здоров’я.

Багато українців люблять ходити до лісу по гриби. Для когось це своєрідна медитація, єднання з природою, де можна і відпочити, і корисно провести час. Є чимало небезпечних грибів, яких слід уникати, проте в лісі ростуть і корисні для людського організму. Одні з таких — білі гриби.

Вони містять багато корисних мікроелементів, які захищають клітини та уповільнюють процес старіння. Окрім того, з них виходять смачні та запашні страви: з грибів готують соуси, додають їх до супів, роблять підливи тощо. Більше про користь саме білих грибів — далі в публікації.

Читайте також:
Дивина на кухні: ці продукти не треба мити перед приготуванням

Науковці ретельно дослідили користь цього продукту і дійшли спільної думки, що вся справа у двох компонентах — ерготіонеїні та глутатіоні. Вони захищають клітини організму від руйнівної дії вільних радикалів, які провокують передчасне старіння шкіри, внутрішніх органів і сприяють розвитку хронічних захворювань.

Завдяки групі вітамінів B білі гриби зміцнюють імунітет, насичують організм енергією. Окрім цього, вони здатні сповільнити погіршення когнітивних функцій. Таким чином знижується ризик розвитку хвороб Альцгеймера та Паркінсона. Гриби доступні, головне — розрізняти корисні від отруйних.

Також важливо правильно приготувати білі гриби: їх варто почистити, а потім ретельно промити під водою. Спочатку краще проварити їх протягом 30 хвилин, а потім обсмажити на повільному вогні. Ви можете звернути увагу на різноманіття рецептів та обрати той, який вам сподобався найбільше.

Нагадуємо, що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими.