• Головна
  • Життя
  • 128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач

128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач

Фото: 128 бригада / Facebook

Однією з найулюбленіших і водночас знакових страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді є боґрач.

Його готують у всіх підрозділах без винятку, щоправда — лише у особливі дні. Цікаво, що смак страви в кожному підрозділі відрізняється, адже рецепти та інгредієнти залежать від наявних продуктів. Наприклад, далеко не завжди вдається отримати від волонтерів традиційну угорську приправу «Erős Pista», яка надає страві особливої гостроти.

В 1-му стрілецькому батальйоні за приготування відповідає кухар Олег — уродженець Харкова з 12-річним ресторанним стажем.

Читайте також:
«У мене практично вся сім’я воює», — молодший сержант 128-ї бригади про захист України

Пресслужба 128 бригади розповіла, що до лав підрозділу він прийшов добровільно, за порадою товариша дитинства, який нині служить офіцером у підрозділі. Своє рішення чоловік називає одним із найважливіших у житті та переконує, що не шкодує.

Вперше боґрач Олег скуштував у Мукачеві під час базової військової підготовки, а згодом сам почав готувати його для побратимів уже в зоні бойових дій. За його словами, ця страва «двоєдина» — настільки поживна, що замінює і перше, і друге.

Боґрач однаково високо цінують усі — від солдатів і сержантів до офіцерів. Проте найбільше він смакує піхотинцям, які після ротацій виходять із передової у прифронтові села на відпочинок. У таких випадках реакція бійців завжди однакова: «Дайте добавки!»

Раніше видання розповідало історію старшого сержанта із Закарпаття та як він допомагає побратимам.