Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО)

У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО)

Учора в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбулась урочиста презентація двох книжкових видань. Запрошених ознайомили з «Анотованим переліком описів фондів угорського...

Учора в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбулась урочиста презентація двох книжкових видань. Запрошених ознайомили з «Анотованим переліком описів фондів угорського походження Берегівського підрозділу Державного архіву Закарпатської області до 1918/1919 рр. та 1938-1944/1945 рр.», автори якого директор Державного архіву в Закарпатські області Михайло Місюк та заступник директора Олена Куташі. Також представили книгу угорського історика, бібліотекаря Ласло Сьогі «Закарпатські студенти в європейських університетах 1407-1919 рр.». Про це зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Берегова Золтан Баб'як.

На заході всіх присутніх привітав Іштван Кенєреш. Генеральний директор Будапештського столичного архіву говорив про співпрацю між будапештським та закарпатським архівами, завдяки чому вдалося випустити у світ вищезгадані двомовні (українською та угорською) друковані видання, які згодом будуть і в електронному форматі. Звісно, у цих книгах зберігаються важливі документи, вони є джерелом інформації про минуле нашого краю, а також є вагомим інструментом проведення досліджень студентами та науковцями.

На презентації виступили представники архівів та автори вищеназваних книг, редактор «Анoтованого переліку…» Ласло Варга, президент угорського інституту Ілдіка Орос, представник комісії істориків України і Угорщини Ірина Матяш.

Під час зустрічі бібліотеці учбового закладу передали кілька екземплярів книжок.