Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді невідомі пошкодили білборди "Батьківщини" та "Сильної України"

В Ужгороді невідомі пошкодили білборди "Батьківщини" та "Сильної України"

У Закарпатській області масово з’явилася зовнішня політична реклама без вихідних даних. А в Ужгороді невідомі пошкодили білборди політичних сил «Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» та...

У Закарпатській області масово з’явилася зовнішня політична реклама без вихідних даних. А в Ужгороді невідомі пошкодили білборди політичних сил «Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

На стенді «Сильної України» невідомі написали «Виродок продав Україну», на стенді «Батьківщини» – «Не дай знову прийти запроданцям».

У коментарі ОПОРІ керівник передвиборного штабу «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Михайло Попович сказав – не подаватиме заяви до міліції через інцидент, оскільки він не вартий його уваги. Однак додав: «Вважаю це за неподобство. Такі методи роботи – далеко не проєвропейські. Не такими методами треба боротися на виборах».

Про те, що борд пописаний фарбою, у штабі «Батьківщини» дізналися від представника ОПОРИ. «Після подій Майдану писати, що у «Батьківщини» – запроданці, як мінімум некоректно, – прокоментував інцидент кандидат у депутати за списком цієї політичної Іван Колодій. – Усі бачать наші списки як партійні, так й імена мажоритарників – де там запроданці, я не знаю. Я факт псування білборду пов’язую із політичними силами вчорашнього дня – це все, на що вони здатні. Думаю, ми подамо скаргу до правоохоронних органів».

Прикметно, що обидва пошкоджені білборди розміщені без вихідних даних. ОПОРА констатує: це – грубе порушення вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України», оскільки інформація про замовника та тираж продукції обов’язково повинні бути вказані на зовнішній рекламі та іншій друкованій рекламній продукції кандидатів.

В обласному штабі ВО «Батьківщина» факт відсутності вихідних даних пояснили тим, що на момент розміщення зовнішньої реклами партія ще не була зареєстрована у ЦВК як суб’єкт виборчого процесу. Відповідно, борди на момент встановлення не могли бути агітацією.

Керівник обласного штабу «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Михайло Попович відмовився коментувати ситуацію з білбордами без вихідних даних, аргументуючи це тим, що «друк і розклеювання зовнішньої агітації відбувається централізовано, на підставі укладених договорів з власниками рекламних площ, тому за коментарями треба звертатися або в центральний офіс партії, або до власників біл-бордів».

Також в Ужгороді зафіксовані сіті-лайти із зображенням кандидата по одномандатному виборчому округу №68 Ніколетти Сабов. Цікаво, що на одних стендах є інформація з вихідними даними, на інших – ні.

Також в обласному центрі Закарпаття на парканах та асфальті невідомі зробили написи із символікою партії «5.10». А на трасі «Мукачево-Рогатин» на межі Мукачівського та Іршавського районів невідомі зробили такий напис на білборді ВО «Батьківщина».

Також у різних містах та районах Закарпаття, зокрема – Мукачівському та Берегівському, днями з’явилися без вихідних даних білборди із рекламою «Блоку Петра Порошенка» та Опозиційного Блоку.