Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгород зайняв 16 місце у рейтингу Форбс серед найкращих міст для бізнесу

Ужгород зайняв 16 місце у рейтингу Форбс серед найкращих міст для бізнесу

Пальму першості вже другий рік поспіль отримує Донецьк, який визнали найпривабливішим для бізнесу містом в Україні. Столиця Донбасу продовжує благоустроюватися, а наявність в ній штаб-квартир кількох...

Пальму першості вже другий рік поспіль отримує Донецьк, який визнали найпривабливішим для бізнесу містом в Україні. Столиця Донбасу продовжує благоустроюватися, а наявність в ній штаб-квартир кількох найбільших роботодавців країни служить магнітом для талантів з інших регіонів, включаючи Київ. Не дивно, що Донецьк - один з небагатьох українських міст, якому вдалося зупинити спад населення. Втім, незважаючи на зримі зміни на краще, Донецьку ще є до чого прагнути в плані інфраструктури. Він, наприклад, відстає від інших великих міст за кількістю торговельних площ на душу населення. Неважливо йдуть справи з відкритістю для інвесторів і загальним бізнес-кліматом, що робить Донецьк залежним всього від пари циклічних галузей і бізнес-груп.

Рейтинг відображає привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку. Київ не увійшов у дослідження: ми дивимося на регіони з точки зору інвестора зі столиці або іноземного інвестора. Цього року ми проаналізували 20 соціально-економічних характеристик параметрів обласних центрів і міст з населенням понад 200 000 чоловік, додавши показники динаміки середньої зарплати і чисельності населення.

Ще один активно мінливий місто - Вінниця - піднявся в рейтингу на кілька сходинок. Місто - один з лідерів за темпами зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. У плані впровадження різних інновацій, у тому числі системи електронного управління, Вінниця може слугувати прикладом не лише для інших обласних центрів, а й для столиці. Правда, наявність Wi-Fi в трамваях не чинить місто інфраструктурно привабливим. У Вінниці старий аеропорт, замало готелів та торгових площ.

У цілому, містам рейтингу є куди рости: за інтегральним показником лідер набрав тільки 85 балів зі 100 можливих.

Ужгород у рейтингу по категоріям зайняв наступні місця: людський капітал – 32 місце, купівельна спроможність – 13 місце, інвестиційний клімат – 5 місце, економічна стійкість – 14 позиція і інфраструктура — 14 місце.

За матеріалами Форбс