На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"
Невеличка річка для жителів села Тур'ї Ремети – справжня годувальниця. Протягом року селяни ловлять тут рибу, а навесні – ще й жаб.
Жаб'ячі лапки у цьому селі готують цілий рік. А заготовляють їх лише навесні, адже в інші пори року, жаб’яче м'ясо гірчить.
М'ясце в жаб біло-рожеве, ніжне, соковите, без жиру. За смаком воно нагадує молоду курятину, а харчовою цінністю не поступається морепродуктам.
Сезон полювання на жаб триває щонайбільше два тижні, та годує селян цілий рік. Для місцевих людей річкові жаби не лише смачна їжа, а ще й стратегічний продукт. Французький делікатес із місцевої річки – чи не єдина можливість гідно заробити.
Кілограм очищених жаб'ячих лапок селяни здають закупівельникам по 150-250 гривень. Серед гуртовиків – есторатори та перекупники французьких делікатесів із сусідньої Словаччини. А в супермаркетах кілограм жаб'ячих ніжок коштує втричі дорожче.