Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"

На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"

Невеличка річка для жителів села Тур'ї Ремети – справжня годувальниця. Протягом року селяни ловлять тут рибу, а навесні – ще й жаб. Жаб'ячі лапки у цьому селі готують цілий рік. А заготовляють їх...

Невеличка річка для жителів села Тур'ї Ремети – справжня годувальниця. Протягом року селяни ловлять тут рибу, а навесні – ще й жаб.

Жаб'ячі лапки у цьому селі готують цілий рік. А заготовляють їх лише навесні, адже в інші пори року, жаб’яче м'ясо гірчить.

М'ясце в жаб біло-рожеве, ніжне, соковите, без жиру. За смаком воно нагадує молоду курятину, а харчовою цінністю не поступається морепродуктам.

Сезон полювання на жаб триває щонайбільше два тижні, та годує селян цілий рік. Для місцевих людей річкові жаби не лише смачна їжа, а ще й стратегічний продукт. Французький делікатес із місцевої річки – чи не єдина можливість гідно заробити.

Кілограм очищених жаб'ячих лапок селяни здають закупівельникам по 150-250 гривень. Серед гуртовиків – есторатори та перекупники французьких делікатесів із сусідньої Словаччини. А в супермаркетах кілограм жаб'ячих ніжок коштує втричі дорожче.